
Klik på de enkelte emner og se om der en håndbog eller standardpakke inden for for dit område.
I dette katalog finder du håndbøger, hæfter og standardpakker. Nogle af håndbøgerne er samlinger af standarder, som kan spare dig for mange penge, hvis du har brug for flere standarder inden for et specifikt område.
En del af disse håndbøger indeholder også vejledninger eller artikler. Andre håndbøger/hæfter er fortolkninger af eller vejledninger til en eller flere standarder.
Standarder er dynamiske og bliver løbende revideret. Derfor vil der af og til være ophævede standarder i vore håndbøger. Der er dog altid penge at spare, selvom et par af standarderne i en sådan håndbog ikke længere er gældende. Du kan holde dig orienteret om, hvilke standarder der er gældende, og hvilke
der ikke er, via webshop.ds.dk.
Standardpakker er et produkt, hvor vi samler en række standarder i forskellige emnespecifikke pakker. Vi laver dem inden for emner, hvor standarderne bliver revideret ofte, og en håndbog derfor hurtigt vil blive forældet. Pakkerne sælges primært i papir, men kan også fås i elektroniske udgaver, hvor standarderne er samlet i én fil. Med standardpakker sparer du 25 % i forhold til løssalgsprisen.
Sådan bestiller du
Du kan bestille alle bøger og hæfter på webshop.ds.dk. Det gør du ved at klikke på indkøbskurven eller billedet af håndbogen eller hæftet. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Dansk Standards Forlag på e-mail DSsalg@ds.dk eller tlf. 39 96 61 31.
Dansk Standard tager forbehold for fejl og ændringer i den angivne information. De angivne priser afspejler prisen for varen i pdf-format og er ekskl. moms, ekspeditionsgebyr og porto.
Hav altid håndbogskataloget ved hånden
Vi har optimeret håndbogskataloget til smartphone og tablet. Det betyder, at du kan tilføje linket som favorit på din smartphone eller tablet og altid have hurtig adgang til håndbogskataloget. Det vil altid være det nyeste håndbogskatalog, du har adgang til.
God læselyst!
OHSAS 18000-standarderne samlet i én bog
”Arbejdsmiljøledelsessystemer” samler de to populære standarder for arbejdsmiljøledelse i en håndbog, så du har dem samlet ét sted. DS/OHSAS 18001 specificerer kravene til et arbejdsmiljøledelsessystem med henblik på at gøre det muligt for en organisation at styre sine arbejdsmiljørisici og forbedre sin arbejdsmiljøpræstation.
DS/OHSAS 18002 giver generelle råd om anvendelsen af OHSAS 18001. Den forklarer de grundlæggende principper for OHSAS 18001 og beskriver hensigten, typiske input, processer og typiske output i forhold til hvert krav i OHSAS 18001.
![]() |
Arbejdsmiljøledelsessystemer DS-håndbog 127:2010 Sprog: da;en Pris: DKK 995,- |
![]() |
Værktøjer til øget sikkerhed, effektivitet og kvalitet
”15 Sekunder” beskriver 4 metoder til, hvordan man opbygger en høj sikkerhedskultur og samtidig forbedrer effektiviteten og kvaliteten. Hæftet beskriver, hvordan man forandrer kulturen i virksomheden til at blive en kultur, der langsomt og hele tiden forbedres. De 4 metoder (kaizen-metoder) giver læseren helt konkrete værktøjer til at sætte gang i processen.
Til hver af de 4 metoder er der udarbejdet præsentationsmateriale, som kan købes separat og leveres på cd-rom.
Køb hæftet sammen med bogen "Konsekvent ledelse. Vejen til en høj sikkerheds- og forretningskultur" og spar 50 %
![]() |
15 Sekunder – 4 kaizen-metoder til at forbedre sikkerhedskulturen og dermed kvalitet og effektivitet DS-hæfte 35:2010 Sprog: da Pris: DKK 395,- |
![]() |
Konsekvent ledelse
”Konsekvent ledelse. Vejen til en høj sikkerheds- og forretningskultur” er en praktisk ledelseshåndbog, der beskriver, hvordan du som leder kan lede din virksomhed konsekvent mod færre ulykker med udgangspunkt i den enkeltes adfærd.
Bogen er skrevet af Lone og Henrik Olesen, som gennem flere år har reduceret antallet af ulykker i virksomheder ved at ændre adfærden hos den enkelte leder og medarbejder.
Bogen kommer med en del eksempler for at uddybe forfatternes synspunkter og beskriver dilemmaer og mulige løsninger, således at løsningerne umiddelbart kan implementeres.
Køb bogen sammen med hæftet” PowerPointpræsentationer til: 15 Sekunder – 4 kaizen-metoder til at forbedre sikkerheds-kulturen og dermed kvalitet og effektivitet” og spar 50 % på hæftet.
![]() |
Konsekvent ledelse. Vejen til en høj sikkerheds- og forretningskultur DS-håndbog 176:2013 Sprog: da Sprog: 495,- |
![]() |
Samkøb: DS-håndbog 176:2013 + DS-hæfte 35:2010 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
20 standarder om faldsikring med 50 % rabat
Vi har samlet 20 standarder om faldsikring i en pakke og skåret 50 % af løssalgsprisen. Standarderne omfatter generelle krav til faldsikringssystemer, der anvendes som skal personligt beskyttelsesudstyr mod fald fra højder. Standarder for liner, skinner, seler, bælter etc. Standarderne omfatter også faldsikringsmateriel i form af liner, skinner, seler, bælter etc. som skal CE-mærkes.
Du kan se indholdet af pakken på vores webshop.ds.dk.
![]() |
Standardpakke Faldsikring Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Europæiske standarder, oversættelser, vejledninger og artikler samlet i en serie af håndbøger, der beskriver alt inden for beton og anvendelsen af beton.
Betonteknologi - DS/EN 206-1, DS/EN 206-9 og DS 2426
”Betonteknologi – DS/EN 206-1, DS/EN 206-9 og DS 2426” giver det grundlæggende overblik over anvendelsen af hhv. DS/EN 206-1, DS/EN 206-9 og DS 2426. Bogen er en sammenskrivning af de nævnte standarder, hvor det med farve er indikeret, hvilke tekstafsnit der kommer fra hvilke standarder.
![]() |
Beton - Del 1.1: Betonteknologi - DS/EN 206-1, DS/EN 206-9 og DS 2426 Denne bog er i øjeblikket under revision |
![]() |
Udførelse af betonkonstruktioner
”Udførelse af betonkonstruktioner - DS/EN 13670 og DS 2427” giver overblikket over DS 2427 og DS/EN 13670. DS/EN 13670 er den europæiske standard, der indeholder de generelle krav til udførelse af betonkonstruktioner, hvor DS 2427 indeholder de supplerende krav og præciseringer til DS/EN 13670, der er nødvendige for at kunne
anvende DS/EN 13670 i Danmark. De to standarder skal derfor anvendes som et samlet hele, og ingen af de to standarder må anvendes separat.
Bogen sammenfatter de to standarder, og det er med farve indikeret, hvilke tekstafsnit der kommer fra hvilken standard.
![]() |
Beton - Del 1.2: Udførelse af betonkonstruktioner - DS/EN 13670 og DS 2427 DS-håndbog 134.1.2:2012 Sprog: da Pris: DKK 995,- |
![]() |
Betonprøvninger – frisk beton
”Betonprøvninger − Frisk beton” samler standarderne for betonprøvninger af frisk beton. Bogen indeholder DS/EN 12350-serien, hvor halvdelen af standarderne er oversat til dansk. Køb bogen og spar 25 % ift. løssalgsprisen.
Standarderne omfatter: prøveudtagning, sætmål, vebeprøvning, ompakteringsgrad, faldbordsprøvning, densitet, luftindhold, flydesætmål, V-tragtprøvning, L-boksprøvning, separationsprøvning ved sigtning og J-ringsprøvning.
![]() |
Betonprøvninger − Del 2.1: Frisk beton DS-håndbog 134.2.1:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 1.895,- |
![]() |
Betonprøvning – hærdnet beton
”Betonprøvninger – Hærdnet beton” samler standarderne i DS/EN 12390-serien for prøvning af hærdnet beton. Serien består af i alt elleve dele fra form, dimensioner og andre krav til prøvelegemer til bestemmelse af betons relative modstandsevne over for carbondioxid.
![]() |
Betonprøvninger − Del 2.2: Hærdnet beton DS-håndbog 134.2.2:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 1.895,- |
![]() |
Betonprøvninger − Beton i konstruktioner
”Betonprøvninger − Del 2.3: Beton i konstruktioner” samler standarderne for udtagning, undersøgelse og trykprøvning samt bestemmelse af rekylværdi, udtrækskraft og ultralydshastighed. Bogen indeholder de nyeste udgaver af DS/EN 12504-1 og -2.
![]() |
Beton - Betonprøvninger - Del 2.3: Beton i konstruktioner DS-håndbog 134.2.3:2013 Sprog: en Pris: DKK 495,- |
![]() |
Beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner – Principper
”Produkter og systemer til beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner – Principper” indeholder den nyeste DS/EN 1504-9 og henvender sig til alle, der har med vedligeholdelse, beskyttelse, restaurering og forstærkning af bygningskonstruktioner eller med specifikation af beskyttelse og reparation af uarmerede og armerede betonkonstruktioner at gøre.
Bogen indeholder desuden DS/EN 1504-1:2005, ”Produkter og systemer til beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner – Definitioner, krav, kvalitetskontrol og vurdering af overensstemmelse – Del 1: Definitioner”.
![]() |
Beton - Del 3.1: Produkter og systemer til beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner - Principper DS-håndbog 134.3.1:2011 Sprog: da;en Pris: DKK 495,- |
![]() |
Renovering af betonkonstruktioner Reparationsmaterialer og -systemer efter EN 1504-serien
”Vejledning til renovering af betonkonstruktioner – Reparationsmaterialer og -systemer efter EN 1504-serien” er en vejledning til DS/EN 1504-serien og forklarer hvordan man som bygherre, rådgiver og entreprenør lokaliserer problemerne og håndterer reparations-produkterne i praksis.
Håndbogen er udarbejdet af en række førende danske eksperter på området og er et godt værktøj til brug i dagligdagen.
![]() |
Beton - Del 3.2: Vejledning til renovering af betonkonstruktioner - Reparationsmaterialer og -systemer efter EN 1504-serien DS-håndbog 134.3.2:2007 Sprog: da;en Pris: DKK 595,- |
![]() |
Beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner – Produkter, kvalitetskontrol og udførelse
”Produkter og systemer til beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner – Produkter, kvalitetskontrol og udførelse” indeholder standarderne i DS/EN 1504-serien. DS/EN 1504-serien er en række standarder om produkter og systemer til
beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner.
![]() |
Beton - Del 3.3: Produkter og systemer til beskyttelse og reparation af betonkonstruktioner - Produkter, kvalitetskontrol og udførelse Denne håndbog er i øjeblikket under revision |
![]() |
Betonvarer – Belægningssten, fliser og kantsten af beton
”Betonvarer – Belægningssten, fliser og kantsten af beton” indeholder standarder DS/EN 1338, DS/EN 1339, DS/EN 1340. Standarderne omhandler krav og prøvningsmetoder.
![]() |
Betonvarer – Belægningssten, fliser og kantsten af beton |
![]() |
Krav til svømmebadsanlæg
”Svømmebadsanlæg − med fokus på vand” er udgivet for at gøre det lettere for den, der søger information om svømmebadsanlæg, at finde de relevante krav og anvisninger i de danske og europæiske standarder.
Bogen indeholder den populære standard DS 477, Svømmebadsanlæg, som angiver detaljerne omkring projektering, renovering, indretning m.v. af svømmebadsanlæg samt sikre den bedst mulige vandkvalitet. De to europæiske standarder DS/EN 15288-1 og DS/EN 15288-2 er også en del af bogen. Standarderne omfatter sikkerhedskrav til svømmebadsanlæg ved projektering og udformning samt drift.
![]() |
Svømmebadsanlæg - med fokus på vandkvalitet DS-håndbog 177:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 995,- |
![]() |
Tre vigtige normer
I forbindelse med revisionen af DS 475, har vi opdateret 3 vigtige normer, som omhandler lægning af ledninger i jord, og samlet dem i håndbogen "Vand- og afløbssystemer i jord − Lægning af stive og fleksible ledninger"
Standarderne er:
![]() |
Vand- og afløbssystemer i jord - Lægning af stive og fleksible ledninger DS-håndbog 169:2012 Sprog: da Pris: DKK 995,- |
![]() |
Bestil håndbogen og DS 475 sammen og spar penge.
![]() |
Samkøb: DS 475:2012 + DS-håndbog 169:2012 |
![]() |
Forkortet udgave af EN 12602
DS/EN 12602 FU, Forkortet udgave af EN 12602 for komponenter af porebeton, er en sammenskrivning af de væsentligste afsnit af standarden med tilhørende danske anneks samt DS/INF 169, Supplerende vejledning ved brug af EN 12602, Præfabrikerede armerede komponenter af autoklaveret porebeton.
Bogen er på dansk og baseret på en ikke offentliggjort dansk oversættelse af EN 12602. DS/EN 12602 udgør et detaljeret og udførligt dimensioneringsgrundlag for konstruktioner af præfabrikerede armerede komponenter af autoklaveret porebeton.
![]() |
Forkortet udgave af EN 12602 for komponenter af porebeton DS/EN 12602 FU:2015 Sprog: da Pris: DKK 595,- |
![]() |
Forkortet udgave af EN 1520
DS/EN 1520 FU er en sammenskrivning af de væsentligste afsnit af standarden med tilhørende dansk anneks og gør det lettere for den projekterende at beregne de fleste konstruktioner efter DS/EN 1520-systemet. DS/INF 168, Supplerende vejledning ved brug af EN 1520, Præfabrikerede armerede elementer af letbeton med lette tilslag og åben struktur er også en del af sammenskrivningen. Denne udgave er opdateret med seneste nationale anneks.
![]() |
Forkortet udgave af EN 1520 Præfabrikerede armerede elementer af letbeton med lette tilslag og åben struktur DS/EN 1520 FU:2015 Sprog: da Pris: DKK 595,- |
![]() |
De forkortede udgaver indeholder netop de dele af eurocodesystemet, som gør det muligt at beregne de fleste konstruktioner på grundlag af den forkortede udgave.
De nationale annekser samt tillæg, som hører til de forskellige eurocodes, er indarbejdet i de forkortede udgaver, og forfatterne har indarbejdet en række supplerende kommentarer, som kan være forklaringer, baggrund for teksten i
den komplette eurocode og/eller henvisninger til supplerende vejledninger.
Projekteringsgrundlag – Eurocode 0
Følgende dele af Eurocode 0 er med i DS/EN 1990 FU:
• DS/EN 1990:2007, Eurocode 0: Projekteringsgrundlag for bærende konstruktioner
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 0 - Projekteringsgrundlag for bærende konstruktioner Denne bog er i øjeblikket under revision |
![]() |
Last – Eurocode 1
Følgende dele af Eurocode 1 er med i DS/EN 1991 FU:
• DS/EN 1991-1-1:2007, Generelle laster – Densiteter, egenlast og nyttelast for bygninger
• DS/EN 1991-1-3:2007, Generelle laster – Snelast
• DS/EN 1991-1-4:2007, Generelle laster – Vindlast
• DS/EN 1991-1-5:2007, Generelle laster – Termiske laster
• DS/EN 1991-1-7:2007, Generelle laster – Ulykkeslast
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 1 - Last på bærende konstruktioner DS/EN 1991 FU:2015 Sprog: da Pris: DKK 995,- |
![]() |
Betonkonstruktioner – Eurocode 2
Følgende dele af Eurocode 2 er med i DS/EN 1992 FU:
• DS/EN 1992-1-1 + AC:2008, Eurocode 2: Betonkonstruktioner – Del 1-1: Generelle regler samt regler for bygningskonstruktioner
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 2 - Betonkonstruktioner DS/EN 1992-1-1 FU:2017 Sprog: da Pris: DKK 1.095,- |
![]() |
Stålkonstruktioner – Eurocode 3
Følgende dele af Eurocode 3 er med i DS/EN 1993 FU:
• DS/EN 1993-1-1 + AC:2007, Eurocode 3: Stålkonstruktioner – Del 1-1: Generelle regler samt regler for bygningskonstruktioner
• DS/EN 1993-1-4:2007, Eurocode 3: Stålkonstruktioner – Del 1-4 : Generelle regler – Supplerende regler for rustfrit stål
• DS/EN 1993-1-8 + AC:2007, Eurocode 3: Stålkonstruktioner – Del 1-8: Samlinger
• DS/EN 1993-1-10 + AC:2007, Eurocode 3: Stålkonstruktioner – Del 1-10: Materialesejhed og egenskaber i tykkelsesretningen
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 3 - Stålkonstruktioner |
![]() |
Trækonstruktioner – Eurocode 5
Følgende dele af Eurocode 5 er med i DS/EN 1995 FU:
• DS/EN 1995-1-1 + AC:2007, Generelt – Almindelige regler samt regler for bygningskonstruktioner
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 5 - Trækonstruktioner DS/EN 1995 FU:2020 Sprog: da Pris: DKK 895,- |
![]() |
Murværkskonstruktioner – Eurocode 6
Følgende dele af Eurocode 6 er med i DS/EN 1996 FU:
• DS/EN 1996-1-1 + A1:2013: Murværkskonstruktioner – Del 1-1: Generelle regler for armeret og uarmeret murværk
Inkl. tillæg og nationale annekser
Derudover er DS/INF 167:2015: Supplerende vejledning for murværk i forbindelse med brug af Eurocode 6 indeholdt.
![]() |
Forkortet udgave af Eurocode 6 - Murværkskonstruktioner DS/EN 1996 FU:2016 Sprog: da Pris: DKK 795,- |
![]() |
Geoteknik - Eurocode 7
Følgende dele af Eurocode 7 er med i DS/EN 1997-1 FU:
• DS/EN 1997-1:2007, Eurocode 7: Geoteknik – Del 1: Generelle regler
Inkl. tillæg og nationale annekser
![]() |
Forkortet udgave af DS/EN 1997-1 - Geoteknik DS/EN 1997-1 FU:2016 Sprog: da Pris: DKK 795,- |
![]() |
Brand - Eurocodes
Vi har samlet alle branddelene fra DS/EN 1990, DS/EN 1991, DS/EN 1992, DS/EN 1993, DS/EN 1995, DS/EN 1996 samt de to produktstandarder DS/EN 1520 og DS/EN 12602 i en ny forkortet eurocode.
FU Brand giver bl.a. en nærmere beskrivelse af beregningsmetoder, bæreevnebestemmelse, inputdata, acceptniveauer, m.v. FU Brand indeholder de relevante dele af gældende danske nationale annekser samt en række kommentarer.
![]() |
Forkortet udgave af EN 199x-1-2 - Brand DS/EN 199x-1-2 FU:2015 Sprog: da Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
Få overblik over byggevareforordningen (CPR)
Dette hæfte fortæller i et letforståeligt sprog, hvad man skal være opmærksom på, når det gælder CE-mærkning af byggevarer – lige fra cement og mursten til køkkenvaske og skorstene. For hver brugergruppe er der udarbejdet særskilte afsnit, så hæftet kan anvendes som opslagsværk og tjekliste og derved hjælpe virksomheder med at imødekomme kravene i byggevareforordningen.
![]() |
Byggevarer skal CE-mærkes DS-hæfte 19:2013 Sprog: da Pris: DKK 195,- |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet en række relevante europæiske standarder inden for klassificering af døre og vinduer i en pakke. Udover DS/EN 14351-1:2006+A2:2016, Vinduer og døre − Produktstandard, ydeevneegenskaber − Del 1: Vinduer og yderdøre uden brandmodstandsevne og/eller røgtæthedsegenskaber, indeholder pakken de klassifikationsstandarder, der bliver henvist til i DS/EN 14351-1. Du sparer 25 % i forhold til løssalgsprisen.
Du kan se indholdet af pakken på vores webshop.ds.dk
Standardpakke
Vi har samlet de vigtigste europæiske og danske standarder inden for belysning i en pakke og sat prisen ned med 25 %.
Pakken indeholder 11 standarder – lige fra kunstig belysning i arbejdslokaler til belysningssystemer til nødudgange.
Se indholdet af standardpakken på webshop.ds.dk.
![]() |
Standardpakke - Lys og belysning Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet de europæiske standarder for prøvning af tilslags geometriske egenskaber. Køb pakken og spar 25 %.
Se indholdet af standardpakken på webshop.ds.dk.
![]() |
Standardpakke - Prøvning af tilslags geometriske egenskaber Standardpakke Tilslag Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet et udvalg af standarder om natursten i to standardpakker. ”Standardpakke Natursten 1 – Krav og terminologi” indeholder standarder som er vigtige i forbindelse med krav og terminologi for natursten.
”Standardpakke Natursten 2 – Prøvningsmetoder” indeholder et udvalg af standarder som er vigtige i forbindelse med krav og terminologi for natursten.
Begge pakker har bl.a. relevans for importører, producenter og arkitekter. Standarderne i pakkerne sælges med 25 % rabat i forhold til løssalgspris.
Se standardpakkernes indhold på webshop.ds.dk.
![]() |
Standardpakke - Natursten - Krav og terminologi Standardpakke Natursten 1 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Natursten - Prøvningsmetoder Standardpakke Natursten 2 Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Vejledning – Tilgængelighedskrav i BR18 – holdt op mod DS/ISO 21542
Denne vejledning om tilgængelighed i bygninger er udarbejdet af Dansk Standard (DS) i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST). Vejledningen fokuserer dels på sammenhængen mellem bygningsreglement 2018 (BR18) og DS/ISO 21542:2012, dels på, hvordan og i hvilket omfang DS/ISO 21542:2012 kan anvendes til at tage højde for BR18's krav om tilgængelighed i bygninger. DS/ISO 21542:2012 behandler et bredere spektrum af tilgængelighedsperspektiver end BR18.
![]() |
Vejledning – Tilgængelighedskrav i BR18 – holdt op mod DS/ISO 21542 DS-håndbog 186:2017 Sprog: da Pris: DKK 60,- |
![]() |
Korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner – Malingssystemer
”Korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner – Malingssystemer” samler standarderne i DS/EN ISO 12944-serien og er et nyttigt værktøj for både industrimalere og rådgivere, når det gælder om at sikre et effektivt værn mod korrosionsangreb.
I bogen forklares det bl.a.: hvordan du undgår de fejl i stålkonstruktionen, som medfører unødige rustangreb, hvordan du bedst forbehandler før maling, hvilken maling og hvilket malingssystem du skal benytte, hvordan du bedst tilrettelægger og kontrollerer det samlede malearbejde..
![]() |
Korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner – Malingssystemer DS-håndbog 124:2020 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner – Malingssystemer
En introduktion til det RoHS-direktivet
Er du producent, importør eller forhandler af elektrisk og elektronisk udstyr? Så skal du holde dig ajour med RoHS-direktivet og sikre, at du har dokumentation for, at dine produkter overholder direktivets krav, inden det sendes på markedet.
I "RoHS – en introduktion" kan du få overblik over, hvad det nye RoHS II-direktiv kræver, og hvilke krav der stilles til visse kemiske stoffer. Ved hjælp af forklaringer, eksempler og konkrete værktøjer viser bogen også, hvordan kravene skal håndteres i praksis. Bogen indeholder også gode råd baseret på forfatterens egen erfaring med rådgivning inden for området.
Bogen er skrevet af Roza Pedersen, som har mange års erfaring med REACH, kosmetik-, biocid- og pesticidlovgivninger, RoHS, WEEE og batteridirektiver.
![]() |
RoHS – en introduktion. Vejledning til erhvervsdrivende, der producerer, importerer eller sælger elektrisk og elektronisk udstyr DS-håndbog 174:2013 Sprog: da Pris: DKK 395,- |
![]() |
Grafiske symboler jf. DS/IEC 60617-DB
”Eldokumentation - Grafiske symboler til skemaer jf. DS/IEC 60617-DB” indeholder symbolerne fra databasen DS/IEC 60617-DB. Bogen opdateres 1 gang årligt og sælges sammen med abonnement på selve databasen eller i løssalg.
Bogen indeholder ca 1.900 symboler, som er listet efter funktionsklasse og id-nr. Ud over information om navn, id-nr., status (til referenceformål), alternative navne, engelsk navn og funktionsklasser har vi tilføjet oplysningen om hvert enkelt symbols applikationsnoter. Med håndbogen får du overblik over alle symbolerne i databasen DS/IEC 60617, og du kan finde udvalgt information om de enkelte symboler.
Vil du have mere information om de enkelte symboler, skal du købe adgang til selve databasen, hvor du bl.a. kan se bemærkninger og krydsreferencer mellem symbolerne. Databasen er en oversættelse af IEC-databasen.
Adgang til databasen sælges i årsabonnement for DKK 2.395 pr. år. Som en del af abonnementet får du altid den gældende udgave af DS-håndbog 117 ”Eldokumentation - Grafiske symboler til skemaer jf. DS/IEC 60617-DB”.
Den seneste udgave er blevet opdateret med hvert enkelt symbols applikationsnoter.
Grafiske symboler til skemaer – Database + Eldokumentation. Del 2: Grafiske symboler til skemaer jf. DS/IEC 60617-DB Sprog: da;en Pris: DKK 2.395,- |
![]() |
![]() |
Eldokumentation - Grafiske symboler til skemaer jf. DS/IEC 60617-DB DS-håndbog 117:2020 Sprog: da Pris: DKK 1.195,- |
![]() |
Jording og potentialudligning
Hvis du arbejder med installationer – hvad enten de er elektriske eller mekaniske – er risikoen for, at det ender med et brag, en del af hverdagen. En væsentlig del af elektriske anlæg i eksplosionsfarlige områder er systemjording og potentialudligning af såvel elektrisk som ikke-elektrisk materiel.
Vi har opdateret "Elektriske installationer i eksplosionsfarlige omgivelser - Jording og potentialudligning" med de nyeste udgaver af:
DS/EN 60079-14 og -17 er oversat til dansk.
![]() |
Elektriske installationer i eksplosionsfarlige omgivelser - Jording og potentialudligning DS-håndbog 144.1:2015 Sprog: da Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
Eksempelsamling
”Klassificering af eksplosionsfarlige områder” er bogen, der giver praktiske eksempler og for en række anlæg er der beregningseksempler for lakeringsindustrien og laboratorier, samt tabeller med sikkerhedstekniske data for brændbare
væsker og gasser.
Med bogen i hånden kan du klassificere områder, hvor der kan optræde brændbare gasser eller dampe, blandet med luft under normale atmosfæriske betingelser.
![]() |
Klassificering af eksplosionsfarlige områder, hvor brændbar gas eller damp er til stede - Eksempelsamling DS-håndbog 144.2:2015 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
Få styr på CE-mærkning af lavspændingstavler
Vi har samlet DS/EN 61439-serien, Lavspændingstavler. Vi har også lavet en række pakker, som kombinerer standarderne inden for relevante områder og giver 25% i forhold til løssalgsprisen. De fem pakker omhandler:
De sidste fire pakker indeholder DS/IEC/TR 61439-0:2013 og DS/EN 61439-1:2014 samt den specifikke standard for det enkelte emne.
Pakkerne henvender sig til alle, der arbejder med lavspændingstavler.
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af lavspændingstavler |
![]() |
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af effektfordelingstavler |
![]() |
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af byggepladstavler |
![]() |
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af maskintavler Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af fordelingstavler Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
DS/EN 61508-serien samlet i én bog
Computerbaserede systemer anvendes i større omfang til også at foretage sikkerhedsfunktioner. Hvis et computersystem skal udnyttes effektivt og sikkert, er det meget vigtigt, at de ansvarlige personer er udstyret med tilstrækkelig viden og vejledning til at tage de rigtige beslutninger.
DS/EN 61508-serien opstiller et fælles regelsæt for alle typer sikkerhedsaktiviteter i forbindelse med sådanne systemer. DS/EN 61508-serien er basisstandarden, der både anvendes direkte af industrien og danner baggrund for mange
branche- og produktstandarder.
Vi har samlet alle standarderne i serien i bogen ”Functional safety”. Bogen er i to bind og sælges kun samlet.
![]() |
Functional safety DS-håndbog 148:2011 Bind 1+2 Sprog: en Pris: DKK 2.495,- |
|
Valg og installation
”Automatsikringer – Vejledning til valg og installation” giver dig en koncentreret grundviden om de faktorer/aspekter, der skal indgå i planlægningen og dimensioneringen samt valget af automatsikringer til overstrømsbeskyttelse af større eller mindre elinstallationer.
Hæftet indeholder DS/CLC/TR 50473:2007, Anbefalinger for dimensionel koordinering mellem kapslinger og indbyggede komponenter til skinnemontage i boliginstallationer o.l. Standarden har tidligere kun været oversat til svensk, men er
nu blevet oversat til dansk.
Hæftet henvender sig til alle, der beskæftiger sig med valg og installation af automatsikringer.
![]() |
Automatsikringer. Vejledning til valg og installation DS-hæfte 31:2008 Sprog: da Pris: DKK 195,- |
![]() |
Standardpakke
Standardpakken EMC består af de grundlæggende EMC-standarder. Du sparer 25 % ift. løssalgsprisen.
Pakken består af følgende standarder:
![]() |
Standardpakke - Grundlæggende EMC Standardpakke EMC Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Brugsanvisninger - Relevante oplysninger til udformning af indhold
Hensigtsmæssigt udarbejdede brugsanvisninger er af afgørende betydning for både vores brugsoplevelse og sikkerhed. Hvis du gerne vil vide, hvordan brugsanvisninger bedst udarbejdes og vedligeholdes, så indeholder dette hæfte de oplysninger, du har brug for. Hæftet kommer omkring direktivkrav (EU-lovkrav), standardiserede udførelsesmetoder og logiske overvejelser for at afslutte med bud på og henvisninger til valideringsmetoder, der sørger for at brugsanvisninger bliver fyldestgørende.
![]() |
Brugsanvisninger - Relevante oplysninger til udformning af indhold DS-hæfte 40:2013 Sprog: da Pris: DKK 295,- |
![]() |
Denne standardsamling i to bind indeholder standarder oversat til dansk fra DS/HD 60364-serien. Gældende fra 1. juli 2017, refereres der til disse standarder i Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer (installationsbekendtgørelsen). Alle standarder i de to bind er gældende pr. 1. juli 2020.
Nærværende standardsamling vil kunne anvendes sammen med installationsbekendtgørelsen, da sikkerhedskravet i elsikkerhedslovens § 3 anses for opfyldt, såfremt installation udføres efter en gældende udgave af DS/HD 60364-serien, samt at installationsbekendtgørelsens bestemmelser er overholdt.
![]() |
Standardsamling til installationsbekendtgørelsen – DS/HD 60364-serien (2 bind) DS-håndbog 183:2020 Sprog: da Pris: DKK 895,- |
![]() |
Dette hæfte gennemgår, hvordan du sikkert kan drifte og vedligeholde elektriske installationer ved ekstra lav spænding og ved lavspænding.
Hæftet henvender sig til elektrikere og montører, og hjælper til at forstå de krav, DS/EN 50110-1 stiller, når der udføres arbejde på installationer og maskinanlæg.
Hæftet er skrevet af Henrik Bergholt, der er uddannet elinstallatør i 1994, og siden har arbejdet indenfor elbranchen.
![]() |
Sikker drift og vedligehold af elektriske installationer og maskiner DS-hæfte 56:2017 Sprog: da Pris: DKK 249,- |
![]() |
Få rabat ved at købe standardpakker
Dansk Standard har samlet en række standarder i pakker. Ved at købe disse pakker vil du få flere relevante relevante standarder for færre kroner.
![]() |
Standardpakke - DS/EN 50173-serien |
![]() |
![]() |
Standardpakke - DS/EN 50174-serien |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Overspændingsbeskyttelse Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke - DS/EN 50173-serien
Med et rullende sommerhus kan det lade sig gøre at beslutte spontant, hvornår ferien skal begynde, og hvor den skal gå hen. Guiden ”Campingvogn og autocamper” er en hjælp, når du står over for at skulle beslutte om du skal købe eller leje.
I bogen er der tjeklister, der på en overskuelig måde gør det nemt at besvare de mange spørgsmål, der skal overvejes i denne forbindelse. Udgifterne til anskaffelse eller leje af en campingvogn eller autocamper er ikke ubetydelige, og derfor er det yderst vigtigt at få valgt det helt rigtige køretøj.
Guiden giver også information om love og regler for fx færdsel i trafikken, parkering og pakning af køretøjet. Guiden er derfor også nyttig, hvis du allerede har et beboelseskøretøj.
![]() |
Guide - Campingvogne og autocampere Sprog: da Pris: DKK 96,- |
![]() |
Information og dokumentation – Vejledning for bibliografiske referencer og kildehenvisninger
Kan du nikke genkendende til at blive i tvivl, når det handler om at lave korrekte bibliografiske referencer og kildehenvisninger? Og vil du gerne have et overskueligt opslagsværk? Så er denne vejledning god at have ved hånden.
Vejledningen indeholder bl.a. 3 annekser, der kan bruges som opslagsværk:
Anneks A beskriver og giver eksempler på flere note- og henvisningsmetoder inde i en tekst.
Anneks B handler om, hvordan bibliografiske referencer kan udarbejdes. Fx hvilke oplysninger der altid skal fremgå, hvilke der kun skal med i særlige tilfælde, og hvilke der er valgfri.
Anneks C viser en lang række eksempler på bibliografiske referencer, fx trykte bøger, elektroniske bøger, onlinepublikationer, websites, film, tv, radio, grafiske værker, lydoptagelser og patenter.
Vejledningen er en oversættelse af ISO 690:2010, Information and documentation – Guidelines for bibliographic references and citations to information resources.
![]() |
Information og dokumentation – Vejledning for bibliografiske referencer og kildehenvisninger DS/ISO 690:2013 Sprog: da Pris: DKK 618,- |
![]() |
Solbeskyttelse/Sun safety
Dette hæfte er en vejledning i, hvordan man på udearealer, såsom forlystelsesparker og legepladser, kan give brugerne mulighed for at beskytte sig mod solens skadelige stråler.
Hæftet er det primært tænkt anvendt i forbindelse med standarderne DS/EN 13814 og DS/EN 1176, men kan anvendes i en hvilken som helst sammenhæng, hvor personer opholder sig på udearealer.
![]() |
Solbeskyttelse DS-hæfte 51:2017 Sprog: en Pris: DKK 75,- |
![]() |
Udearealer skal være for alle
I Danmark er hver femte borger berørt af en funktionsnedsættelse, fx pga. alder, ulykke, sygdom eller et medfødt handicap. Og det skal tages med i planlægningen af udearealer – om det er en sti, en park, en legeplads eller en parkeringsplads.
Bogen "Udearealer for alle" indeholder den nyeste viden inden for området. Bogen henvender sig til alle, der har interesse i at
sikre gode og tilgængelige udemiljøer, fx handicaporganisationer, arkitekter og planlæggere.
Bogen er skrevet af Ulla Kramer, sekretariatsleder hos God Adgang. Bogen beskriver alt fra planlægning til lovkrav og funktionskrav og indeholder også konkrete eksempler, fotos og tegninger, så bogen kan bruges som opslagsværk.
![]() |
Udearealer for alle - sådan planlægges et tilgængeligt udemiljø DS-håndbog 105:2012 Sprog: da Pris: DKK 595,- |
|
![]() |
![]() |
A4-FORMAT MED SPIRALRYG Udearealer for alle - sådan planlægges et tilgængeligt udemiljø |
|
![]() |
Eksempelsamling
Vi har også udgivet en ny bog om tilgængelige udearealer med praktiske eksempler. ”Udearealer for alle – Eksempelsamling” henvender sig til alle, der har interesse i at sikre gode og tilgængelige udemiljøer, fx kommuner, handicaporganisationer, arkitekter, landskabsarkitekter og planlæggere. Samtidigt kan eksempelsamlingen give inspiration til brugere, der ønsker oplevelser i det fri på steder, hvor alle kan deltage – også med barnevogn, stok eller kørestol. Fokus i bogen er på områder som fx strande, skove, friarealer, havnebade, parker, stier og rekreative områder.
Bogen ”Udearealer for alle – Eksempelsamling” er en konkretisering af og supplement til håndbogen ”Udearealer for alle” og er ligeledes skrevet af Ulla Kramer. Bogen fås også som e-bog, så du selv kan styre læsevenligheden.
![]() |
Udearealer for alle - Eksempelsamling |
|
![]() |
ISO 22000-tjekliste for små og mellemstore virksomheder
Vil du vide mere om ISO 22000 – Ledelsessystemer for fødevaresikkerhed? ”Fødevaresikkerhed – har I styr på det? ISO 22000-tjekliste for SMV’er” er en lille bog, der gennemgår ISO 22000-standarden punkt for punkt.
Bogen er især rettet mod SMV’er, der måske ikke har mange ressourcer i en kvalitetsafdeling til at fordybe sig i detaljerne i standarden. Bogen er udformet som en tjekliste, der stiller spørgsmål til, om virksomheden kan opfylde kravene i standarden,
og bogen giver samtidig en uddybende forklaring på, hvorfor kravene stilles, og hvordan man kan leve op til dem.
![]() |
Fødevaresikkerhed - har I styr på det? ISO 22000-tjekliste for SMV'er DS-håndbog 163:2007 Sprog: da Pris: DKK 495,- |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet familien af standarder inden for fødevaresikkerhed i en pakke til en fordelagtig pris. Du sparer 25 % i forhold til løssalgsprisen.
Pakken består af følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Fødevaresikkerhed Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Udarbejdelse af it-ledelsessystem og it-håndbog - Sådan gør du i praksis
Står din organisation også over for betydelige udfordringer, når det drejer sig om opbygning af et it-ledelsessystem, og har du brug for en praktisk orienteret gennemgang af, hvordan man bedst implementerer og opbygger et it-ledelsessystem,
som sikrer trygheden i organisationen? Så kan du finde svarene i ”Udarbejdelse af it-ledelsessystem og it-håndbog – sådan gør du i praksis”, som også indeholder et eksempel på et ledelsessystem med it-håndbog og procedurer.
I løbet af bogen refereres der til DS 484:2005, Standard for informationssikkerhed, som kan anvendes som tjekliste ved udarbejdelse og implementering af et it-ledelsessystem.
Hæftet er skrevet af Peter Aagaard, som har mere end 20 års erfaring med ledelsessystemer. Han har specialiseret sig i udvikling af software til styring af dokumenter og registreringer vedrørende kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.
![]() |
Udarbejdelse af it-ledelsessystem og it-håndbog - sådan gør du i praksis DS-hæfte 30:2012 Sprog: da Pris: DKK 395,- |
![]() |
DS/ISO/IEC 27001:2007 for små og mellemstore virksomheder - Praktiske råd
Arbejder du i en lille eller mellemstor virksomhed, og vil du gerne beskytte dens værdifulde og følsomme forretningsinformationer, kan du med denne bog trin for trin implementere et ISMS-system baseret på ISO/IEC 27001. Sådan kan du sikre både din virksomheds forretningsinformationer og konkurrencedygtighed i de globaliserede markeder.
Bogen giver praktiske råd til små og mellemstore virksomheder, uanset om deres aktiver er medarbejdere, processer eller informationsteknologisystemer. Den beskriver nøje de processer, der gør det muligt for en virksomhed at etablere, implementere, evaluere, overvåge, styre og vedligeholde et effektivt ISMS-system.
![]() |
ISO/IEC 27001 for små og mellemstore virksomheder - praktiske råd DS-håndbog 170:2012 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
Standardpakker
”Standardpakke Cyber- og informationssikkerhed” er en samling af standarder og hæfter, som indeholder de grundlæggende standarder om informationssikkerhed.
Pakken indeholder de væsentligste standarder i ISO 27000-serien. Se indholdet af pakken i vores webshop her
![]() |
Standardpakke Cyber- og informationssikkerhed Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
”Standardpakke Privatlivsbeskyttelse og informationssikkerhed” indeholder de mest relevante standarder vedrørende krav og vejledning i privatlivsbeskyttelse og informationssikkerhed.
Se indholdet af pakken i vores webshop her
![]() |
Standardpakke Privatlivsbeskyttelse og informationssikkerhed Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet en værktøjskasse til dig, der skal i gang med record management. Værktøjskassen indeholder bl.a. DS/ISO 23081-serien om information og dokumentation.
Standardpakke Dokumentstyring består af følgende publikationer:
![]() |
Standardpakke Dokumentstyring Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke
For dig, der gerne vil i gang med at snuse til it-serviceledelse: Start her!
Pakken indeholder følgende standarder inkl eventueller rettelsesblade eller tillæg:
![]() |
Standardpakke IT-Serviceledelse |
![]() |
Den nye ISO 9001 i praksis
To nye håndbøger giver idéer og metoder til, hvordan man kan implementere de nye ændringer i ISO 9001.
Den nye ISO 9001 er gennemgribende ændret og forbedret. Men hvad betyder ændringerne for dig og din virksomhed? Vi har udgivet to bøger som kan hjælpe dig videre.
Del 1 beskriver og fortolker på en let og oveskuelig måde krav og ændringer i standarden. Blandt mange emner tager bogen fat på:
![]() |
Den nye ISO 9001 i praksis. Del 1 - Gennemgang og fortolkning af ændringerne i ISO 9001:2015 DS-håndbog 190:2016 Sprog: da Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
Løsningsforslag og eksempler på procedurer til ISO 9001:2015
Del 2 guider dig igennem en udvikling af et ledelsessystem, og er fyldt med løsningsforslag og eksempler på procedurer til ISO 9001:2015.
![]() |
Den nye ISO 9001 i praksis. Del 2 - Løsningsforslag og eksempler på procedurer til ISO 9001:2015 DS-håndbog 191:2016 Sprog: da Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
Køb begge bøger samtidig og spar 20%
![]() |
Samkøb: DS-håndbog 190 og DS-håndbog 191. Sprog: da Pris: DKK 1.995,- |
![]() |
”ISO 9000-familien”
Denne håndbog samler standarderne, som supplerer kernestandarderne, herunder standarderne for behandling af klager og kvalitetsledelse i projekter:
![]() |
Kvalitetsledelse og kvalitetsledelsessystemer - Del 2: "ISO 9000-familien" DS-håndbog 107.2:2015 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Denne håndbog giver små og mellemstore virksomheder (SMV'er) vejledning i at udvikle og implementere et effektivt kvalitetsstyringssystem baseret på ISO 9001:2015, Kvalitetsledelsessystemer – Krav.
Kravene i ISO 9001 er beregnet til organisationer uanset deres størrelse, og håndbogen fokuserer på, hvordan små og mellemstore virksomheder kan få maksimalt udbytte af standarden. Den giver en klar forståelse af, hvad et kvalitetsledelsessystem er, og hvilke krav, der stilles, før den guider dig gennem implementeringsprocessen.
For SMV'er, der bruger den tidligere version af ISO 9001, vil denne håndbog være en hjælp til at opdatere det nuværende system, så det følger kravene i 2015-udgaven.
Dette er en oversættelse af en publikation som bliver udgivet af ISO.
![]() |
ISO 9001 for små og mellemstore virksomheder - Sådan kan det gøres - råd fra ISO/TC 176 DS-håndbog 115:2017 Sprog: da Pris: DKK 450,- |
![]() |
Audittjekliste til ISO 9001:2015
Med audittjeklisten til den nye ISO 9001 har du et effektivt værktøj, som bl.a. kan anvendes til: opbygning og implementering af et nyt ledelsessystem, analyse af et eksisterende ledelsessystem, identificering af ændringer i ledelsessystemet på baggrund af den nye standard, interne audit.
Tjeklisten henvender sig til alle, som arbejder med DS/EN ISO 9001, bl.a. kvalitetschefer, interne auditorer og procesejere.
Audittjeklisten er en oversættelse af en tilsvarende publikation udgivet af SNV, den schweiziske standardiseringsorganisation. Med listen følger en wordudgave af det indeholdte skema, så det er muligt at udfylde tjeklisten.
![]() |
Audittjekliste til ISO 9001:2015 DS-håndbog 192:2016 Sprog: da Pris: DKK 895,- |
![]() |
Projektledelse
Hvis du mangler inspiration til alternative måder at lede projekter på, så hjælper denne bog dig med at udvikle din egen "opskrift" på projektledelse.
Bogen viser dig, hvordan du bruger de velkendte projektledelsesteorier i praksis, og hvordan du i samarbejde med andre kan skabe meningsfulde formål. Bogen fokuserer på 3 hovedområder:
• ISO 21500:2012, Vejledning i projektledelse, som giver dig en international referenceramme.
• Beskrivelse af en nordisk tilgang til projektledelse, som ruster dig til at udvikle fremtidsorienterede projekter via gode sociale relationer og en gensidig forståelse mennesker imellem.
• 4 perspektiver (formål, mennesker, kompleksitet og usikkerhed) samt kontekst, som samlet set giver dig et fundament, hvorfra du kan udvikle din egen opskrift på projektledelse, som passer sammen med både ISO 21500 og den nordiske retning.
Bogen er bygget op af 8 kapitler. Kapitel 1 er en introduktion til de 3 hovedområder. Kapitel 2 beskriver forskellige måder at definere projekter på, deres karakteristika og relaterede koncepter. Kapitel 3 beskriver projekters kontekst. Herefter følger 4 kapitler, hvor de 4 perspektiver forklares. Det sidste kapitel opridser principperne for at samle alle trådene, når man som projektleder skal skabe og styre et projekt.
Hvis du er studerende ved DTU vil bogen hjælpe dig med at forberede dig til ISO 21500 certificeringseksamen.
![]() |
Doing Projects. A Nordic Flavour to Managing Projects DS-handbook 185:2017 Sprog: da Pris: DKK 165,- |
![]() |
Strategieksekvering, forankring, innovation og ledelse
Alt for mange virksomheder udnytter ikke ledelsessystemers fulde potentiale. Med ledelsessystemer som fundament beskriver denne bog en række metoder og ideer til at gøre virksomheder mere forandringsstærke.
Bogen giver et nuanceret billede af, hvad ledelsessystemer er, og hvad de rent faktisk kan bidrage med i virksomhederne, fx bedre forankring af strategier, øget innovation, større med-arbejderengagement og mindre kompleksitet i virksomheden
– alt sammen med det formål at skabe en bedre bundlinje. I bogen præsenteres cases fra virksomheder, der med succes har anvendt bogens forskellige anbefalinger, og som alle har været kendetegnet ved at være forandringsstærke.
Bogen er skrevet af Peter Nygaard, ejer af Innovationskompagniet.
![]() |
Ledelsessystemer – Strategieksekvering, forankring, innovation og ledelse DS-håndbog 172:2012 Sprog: da Pris: DKK 495,- |
![]() |
Miljøledelse
Denne bog beskriver de ændringer, der er foretaget siden 2004-udgaven af DS/EN ISO 14001 om miljøledelsessystemer.
Skal du fx stå for etableringen af et nyt ledelsessystem, og dets overensstemmelse med kravene i den nye DS/EN ISO 14001:2015 skal kunne opnå certificering, eller skal du sørge for, at et eksisterende system bliver opgraderet, så det lever op til de ændrede og skærpede krav i 2015-udgaven af 14001, så kan du i bogen finde hjælp til at lave eller ajourføre et miljøledelsessystem, som er tilpasset netop din virksomhed.
Ud fra forfatterens erfaringer beskrives det, hvad der bør stå i procedurer vedrørende lederskab, etablering af forretningsplan og virksomhedsgrundlag, styring af processer til adressering af risici og muligheder, gennemførelse af støtteprocesser og -funktioner, effektiv driftsstyring på miljøledelsesområdet, præstationsevaluering og skabelsen af en forbedringskultur.
Bogen indeholder også en samling af fortolkninger og eksemplificeringer af, hvad kravene indeholder.
ISO 14001 skal med fordel kunne anvendes i stadig mere komplekse offentlige og private organisationer uanset art, struktur og størrelse. Ikke mindst udbydere af ydelser og organisationer, der ikke er fremstillingsorienterede eller industrielle, vil kunne få meget stor gavn af den nye udgave.
Håndbogen vil være nyttig for dokumentredaktører, auditorer og andre, som gerne vil have en omhyggelig indføring i kravene i 14001.
![]() |
Miljøledelsessystemer. Gennemgang og fortolkning af ændringerne i den nye ISO 14001:2015 DS-håndbog 184:2016 Sprog: da Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
Audittjekliste til ISO 14001:2015
Med audittjeklisten til ISO 14001 har du et effektivt værktøj, som bl.a. kan anvendes til: opbygning og implementering af et nyt miljøledelsessystem, analyse af eksisterende status, identificering af ændringer på baggrund af den nye standard, interne audit.
Tjeklisten henvender sig til alle, som arbejder med DS/EN ISO 14001.
![]() |
Audittjekliste til ISO 14001:2015 DS-håndbog 182:2016 Sprog: da Pris: DKK 895,- |
![]() |
ISO 13485:2016 – Medicinsk Udstyr – En praktisk guide – Råd fra ISO/TC 210
Denne håndbog er på engelsk. Bogen er forfattet af tekniske eksperter fra ISO/TC 210. Håndbogen skal guide i udvikling, implementering og vedligehold af deres kvalitetsledelsessystem jf. ISO 13485. Virksomheder og organisationer indenfor branchen for medicinsk udtyr, såsom producenter, importører, distributører, serviceudbydere, certificeringsorganer og tilsynsorganer kan få gavn af denne bog.
![]() |
ISO 13485:2016 – Medicinsk Udstyr – En praktisk guide – Råd fra ISO/TC 210 DS-håndbog 187:2017 Sprog: en Pris: DKK 570,- |
![]() |
Ledelsessystemer for informationssikkerhed i praksis
Bemærk: Både DS/EN ISO/IEC 27001:2017 og de relevante kapitler fra DS/EN ISO/IEC 27002:2017 (kap 5-15) er indeholdt i bogen.
Hvis du mangler en vejledning i, hvordan man etablerer et informationssikkerhedsledelsessystem (ISMS), så er der god grund til at læse denne håndbog. Den giver et overblik over standardens mange krav og rummer et væld af gode råd til, hvordan man i praksis udformer et effektivt og egnet ISMS, som kan opnå international anerkendelse i form af et akkrediteret certifikat.
DS/EN ISO/IEC 27001:2017, Informationsteknologi – Sikkerhedsteknikker – Ledelsessystemer for informationssikkerhed – Krav har betydning for organisationers oprettelse af et højt sikkerhedsniveau med hensyn til beskyttelse af informationers fortrolighed, integritet og tilgængelighed.
Skal man effektivt imødegå tab og lækage af data samt en af de mest frygtede trusler overhovedet, nemlig cyberkriminalitet, må en moderne organisation råde over et effektivt ISMS. Cyberkriminalitet og anden kriminalitet – fx terror – kender ikke til landegrænser og må siges at være en alvorlig bagside ved vores ellers højteknologiske, specialiserede, produktive og vidt digitaliserede samfund.
ISO’s højniveaustruktur (HLS) er benyttet i denne håndbog, og det er derfor let at bygge sit ISMS sammen med fx et kvalitetsledelsessystem efter ISO 9001:2015.
Forstå FMEA-metoden
I kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøledelsessystemer er fokus rettet mod at:
Samfundet og kunderne kræver 0 fejl og 0 skader, og ingen accepterer fejl i produkter, som fx kan resultere i negativ miljøpåvirkning. På den baggrund er risikostyring en nødvendig og stadig mere aktuel ledelsesdisciplin.
”FMEA – Fejlmuligheds- og fejleffektanalyse – FMEA-metoden i praksis” tager hensyn til den nyeste udvikling inden for risikostyring, herunder ISO 9001, ISO 31000, ISO 14001 og OHSAS 18001.
Alle kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøansvarlige samt funktionschefer med ansvar for udvikling, produktion og indkøb vil have stor nytte af bogen.
![]() |
FMEA – Fejlmuligheds- og fejleffektanalyse - FMEA-metoden i praksis DS-håndbog 142:2011 Sprog: da Pris: DKK 495,- |
![]() |
Vejledning for brugerorienteret innovation
”Vejledning for brugerorienteret innovation” giver et fundamentalt og godt overblik over, hvorfor og hvordan man i jeres organisation kan arbejde med brugerorienteret innovation. Den røde tråd i vejledningen er, at enhver organisation,
der ønsker at arbejde seriøst med innovation, må begynde arbejdet på ledelsesplan.
Med hæftet i hånden får du indblik i, hvordan ledelsen kan arbejde med at skabe det bedste grundlag for disse ofte komplekse processer – og endelig indeholder den en generisk model, der giver dig overblik over den brugerorienterede
innovationsproces og giver input til, hvordan du planlægger, eksekverer, evaluerer og udvikler innovation i din organisation. Vejledningen indeholder også cases.
![]() |
Vejledning for brugerorienteret innovation DS-hæfte 36:2010 Sprog: da Pris: DKK 195,- |
![]() |
CSR − godt begyndt
Hvis din virksomhed ønsker at implementere en CSR-strategi men synes, det er en udfordring at finde ud af, hvor I skal starte, så er der hjælp at hente i bogen CSR – godt begyndt. Guide til implementering af CSR for små og mellemstore
virksomheder.
Bogen er en kort og praktisk introduktion til, hvordan der kan arbejdes med CSR i små og mellemstore virksomheder. I løbet af bogens 3 dele gives der indblik i teorien bag CSR med henblik på at kunne vurdere, hvilke områder af CSR der vil gavne netop din virksomhed. Herefter beskrives de 7 områder inden for CSR. De 7 områder er efterfulgt af case-fortællinger fra
7 danske erhvervsvirksomheder, der fortæller om deres erfaringer og de fordele, CSR har givet dem.
![]() |
CSR - godt begyndt. Guide til implementering af CSR for små og mellemstore virksomheder DS-håndbog 175:2013 Sprog: da Pris: DKK 395,- |
![]() |
Standarderne
Vi har samlet de tre populære CSR-standarder i en pakke. Standardpakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke - Samfundsmæssigt ansvar Standardpakke CSR Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Fokus på risikoledelse
Vi har samlet de tre standarder for risikoledelse i en pakke. Standardpakken består af følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Risikoledelse Pris: DKK en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Er dine kunder tilfredse?
I håbet om, at VORES kunder er tilfredse, har vi samlet følgende standarder i en pakke:
![]() |
Standardpakke Kundetilfredshed |
![]() |
Sikre forsyningskæder – standarderne viser hvordan
Vi har samlet de grundlæggende standarder inden for sikkerhedsstyring i forsyningskæden. Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Sikkerhedsstyringssystem i forsyningskæden |
|
Standardpakke
Flere virksomheder vælger at udlicitere aktiviteter som kantinedrift og bygningsvedligeholdelse for at opnå effektivitet og omkostningsbesparelser. Planlægning og styring af disse opgaver er derfor blevet en moderne ledelsesdisciplin under navnet
facility management. Vi har samlet alle standarderne i DS/EN 15221-serien om facility management i en pakke. Køb pakken og spar 25 %.
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Facility management Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Få styr på dine aktiver
Her er bogen, der giver dig en grundig introduktion til asset management. Den
tager udgangspunkt i standardserien ISO 55000, Styring af aktiver (asset
management), og præsenterer asset management ud fra 3 synsvinkler:
I bogen kan du bl.a. læse om:
Bogen indeholder mange eksempler og er er skrevet af akademiingeniør
Valter Loll, som i mange år har undervist i statistik, pålidelighed og test.
Bogen henvender sig til personer, der arbejder med store systemer, fx
politikere, embedsmænd og teknikere i kommuner og regioner.
![]() |
Asset management – sådan opfyldes de tekniske krav i ISO 55001. En introduktion til styring af store systemer DS-håndbog 178:2014 Sprog: da Pris: DKK 595,- |
![]() |
Køb hele pakken og spar 25%
Vi har samlet standarderne og håndbogen i pakke og skåret 25% af i forhold til løssalgsprisen. , der fortæller dig, hvordan du kan opbygge et ledelsessystem, der kan være med til at holde styr på virksomhedens aktiver.
Standarderne i ISO 55000-serien opstiller kravene samt giver vejledning og vil du vide mere om asset management, giver bogen dig en dybere introduktion til emnet.
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke - Asset Management |
![]() |
Lastsikring på køretøjer
Hvert år sker der uheld og ulykker på vejene, fordi lasten på køretøjer ikke er blevet ordentligt stuvet og/eller fastgjort. De europæiske retningslinjer for fastgørelse af last er baseret på fysiske love vedrørende materialers friktion, tyngdekraft, dynamik og styrke. Retningslinjerne henviser til en række standarder, som opstiller krav til lastsikring på køretøjer. Disse standarder har vi samlet i håndbogen ”Lastsikring på køretøjer”:
• DS/EN 12642:2007, Lastsikring på køretøjer – Opbygning på erhvervskøretøjer – Minimumkrav
• DS/EN 12195-serien, Lastsikring på køretøjer – Sikkerhed – del 1 til 4
Alle personer, der beskæftiger sig med en transportkæde, der planlægger, forbereder, overvåger og kontrollerer vejtransport for at få sikre transporter, kan have interesse i denne bog. Alle standarder i bogen er på dansk.
![]() |
Lastsikring på køretøjer DS-håndbog 180:2015 Sprog: da Pris: DKK 1.595,- |
![]() |
Flyttemandens ABC
”Flyttemandens ABC” indeholder fire europæiske standarder om flytning af møbler og opbevaring af møbler og effekter for privatpersoner. Standarderne fastlægger et minimumniveau for service og faciliteter i virksomheder, der beskæftiger
sig med flytning og oplagring af møbler og personlige genstande for privatpersoner.
Bogen indeholder standarder i DS/EN 12522-serien om møbelflytning for private og DS/EN 14873-serien om opbevaring af møbler og personlige effekter for private. Med bogen er der mulighed for at sammenligne servicetilbud fra flyttevirksomheder.
![]() |
Flyttemandens ABC DS-håndbog 161:2008 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
Grundlæggende begreber og principper
"Grundlæggende begreber og og principper" indeholder en enkelt standard, nemlig DS/EN ISO 12100, "Maskinsikkerhed – Generelle principper for konstruktion – Risikovurdering og risikonedsættelse". Standarden er på dansk.
I håndbogen finder du desuden Europa-Kommissionens Vejledning i anvendelsen af maskindirektivet 2006/42/EF. Vejledningen er gratis tilgængelig som pdf fra arbejdstilsynets hjemmeside, men vi har valgt at indsætte teksten i håndbogen, så du har både standard og vejledning samlet i et mere tilgængeligt format.
Håndbogen henvender sig til alle, der arbejder med maskinsikkerhed, uanset produktgruppe eller produkttype.
![]() |
DS-håndbog 116.1:2018 (bind 1 & 2) Pris: DKK 1095,- |
![]() |
Fælles sikkerhedsaspekter
”Fælles sikkerhedsaspekter”, som omhandler de fælles sikkerhedsaspekter, indeholder standarder, der vejleder i konstruktion af maskiner med fokus på de sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer.
Fokus i bogen er standard DS/EN ISO 13849-1, der giver mange nye udfordringer med hensyn til anvendelse af mindre omkostningskrævende komponenter og/eller anvendelse af elektroniske styringer i sikkerhedssystemer ved
sikring af styresystemerne.
![]() |
DS-håndbog 116.2.0:2015 Maskinsikkerhed - Del 2.0: Fælles sikkerhedsaspekter Sprog: da;en Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
Fareområder og sikkerhedsafstande
Emnet for ”Fareområder og sikkerhedsafstande” i håndbogsserien er fareområder, sikkerhedsafstande, menneskekroppens mål samt adgangsveje til maskinanlæg.
Bogen indeholder blandt andet DS/EN ISO 13857, Sikkerhedsafstande til forhindring af, at hænder, arme, ben og fødder kan nå ind i fareområder, DS/EN ISO 13855, Placering af beskyttelsesanordninger under hensyntagen til legemsdeles bevægelseshastigheder samt DS/EN ISO 7250-1, Kropsmål, definitioner og målepunkter, og DS/ISO/TR 7250-2, Statistisk oversigt over kropsmål i befolkningerne i de enkelte ISO-medlemslande.
Bogen er i to bind, men sælges kun samlet.
![]() |
Maskinsikkerhed - Del 2.1: Fareområder og sikkerhedsafstande Denne bog er i øjeblikket under revision |
![]() |
Sikkerhedsanordninger
I ”Sikkerhedsanordninger” finder du standarderne, der vejleder i sikkerhedsanordninger, fx tohåndsbetjening, nødstop, trykfølsomme sikkerhedsanordninger, afskærmning, tvangskoblingsanordninger.
Bogen indeholder bl.a. den nye DS/EN ISO 13850, Nødstop – Principper for udformning. Til bogens øvrige standarder er der
indbygget tillæg, som bl.a. vedrører standardernes relation til det nye maskindirektiv.
![]() |
Maskinsikkerhed - Del 2.2: Sikkerhedsanordninger |
![]() |
Ergonomi
”Ergonomi” omfatter standarder, som vejleder om ergonomiske principper ved konstruktion af maskiner og design af maskinarbejdspladser. Standarderne er blevet justeret, så de forholder sig til det nye maskindirektiv. Der er til standarderne udgivet et tillæg, der viser sammenhængen mellem de europæiske standarder og de væsentlige krav i direktivet.
![]() |
Maskinsikkerhed - Del 2.3: Ergonomi DS-håndbog 116.2.3:2017 Sprog: da;en Pris: DKK 2.495,- |
![]() |
Funktionssikre maskiner – Hvad er meningen?
”Funktionssikre maskiner – hvad er meningen?” gennemgår kravene til functional safety ved brug af standarderne DS/EN 62061, DS/EN ISO 13849-1 og -2 samt DS/EN 954-1 og dele af DS/EN 61508-serien.
I separate kapitler guides læseren gennem de vigtigste afsnit af standarderne med talrige citater fra standarderne og tilhørende forklaringer. Der er også et kapitel om hvad elinstallatøren skal være opmærksom på i forbindelse med
tilslutning af en maskine.
![]() |
Funktionssikre maskiner - hvad er meningen? Functional safety på maskiner ved hjælp af maskindirektivet samt DS/EN 62061 og DS/EN ISO 13849-1 DS-håndbog 116.3.1:2008 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
Sikkerhedsrelaterede styresystemer – Validering – Hvad er meningen?
”Sikkerhedsrelaterede styresystemer – Validering – Hvad er meningen” henvender sig til alle, der beskæftiger sig med at bygge maskiner. Den er også uundværlig for dem, der vedligeholder og modificerer maskiner. Bogen handler om validering
af det sikkerhedsrelaterede styresystem i forhold til det nye maskindirektiv 2006/42/EF.
Bogen koncentrerer sig især om kapitel 2 i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 612 (ABEK 612) og bilag I i maskindirektivet – i særdeleshed om det grundlæggende afsnit 1 til 1.7. Bogen indeholder bl.a. et spørgeskema beregnet til validering
af maskindirektivets krav, et skema som vil være en hjælp til at afgøre, om du opfylder direktivet. Spørgeskemaet leveres også som pdf-fil sammen med håndbogen.
![]() |
Funktionssikre maskiner. Sikkerhedsrelaterede styresystemer. Validering - Hvad er meningen? DS-håndbog 116.3.2:2011 Sprog: da Pris: DKK 895,- |
![]() |
Hvad er meningen? − med risikovurdering af maskiner
Det nye maskindirektiv 2006/42/EF kræver risikovurdering af maskiner, hvilket er en proces, der skal deles op i flere elementer. Processen starter ved den første idé og afsluttes med demontering og skrotning af maskinen. Bogen ”Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem. Hvad er meningen?” forsøger at skille begreberne ad og behandle dem ét ad gangen.
Bogen viser også, hvordan man ved at bruge en kombination af standarderne DS/EN 62061, DS/EN ISO 13849-1 og DS/EN ISO 12100 kan klare opgaven med at risikovurdere sin maskine. Bogen er relevant for alle, der har med maskiner
at gøre fra vugge til grav, og henvender sig til designere og konstruktører af maskiner, men er også et godt værktøj for maskinens brugere og sikkerhedsrepræsentanter i det daglige arbejde med vedligehold af maskinerne.
![]() |
Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem. Hvad er meningen? |
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Hvad er meningen?
Formålet med denne bog er at yde hjælp til design og konstruktion af maskiner, køb og salg af maskiner og vedligehold, reparation og modernisering af maskiner. Bogen følger i store træk op- bygningen i DS/EN 60204-1:2018 og forklarer meningen med en del af teksterne i standarden. Bogen giver tips, der ikke står i standarden, og indeholder tanker og ideer, som ikke kom med i standar- den, men som absolut bør være en del af risikovurderingen, når der skal designes en god elektrisk installation til en maskine. DS/EN 60204-1:2018 indeholder nyt stof og nye annekser, og læseren vil opdage, at kendt stof nu befinder sig på nye steder i standarden.
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Hvad er meningen? |
![]() |
Nødstop – Hvad er meningen?
Der er mange misforståelser i forbindelse med nødstop, derfor er formålet med bogen, at læseren (bl.a. maskinbyggere, reparatører og virksomheders indkøbere af maskiner) får styr på alle de begreber, der er inkluderet i begrebet nødstop. Bogen gennemgår bl.a. de overordnede begreber: normale styrefunktioner, styrefunktioner i unormale situationer og nødsituationer, og inddrager i forklaringen standarderne, DS/EN 60204-1, DS/EN ISO 13850 og supplerende standarder samt maskindirektivet.
![]() |
Nødstop – Hvad er meningen? |
![]() |
Sikre styringer efter DS/EN ISO 13849-1 – Fra teori til praksis
Efter den 31. december 2011 må maskiner ikke tages i brug som nye, hvis sikkerhedsstyringen er lavet efter standarden DS/EN 954-1, Sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer. I stedet kan sikkerhedsstyringer laves efter DS/EN ISO
13849-1, Maskinsikkerhed – Sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer – Del 1: Generelle principper for konstruktion, som er den blandt andre sikkerhedsstandarder, der er den reelle efterfølger til DS/EN 954-1.
”Sikre styringer efter DS/EN ISO 13849-1 – Fra teori til praksis” er bogen, der fortæller om mulighederne for at konstruere sikre styresystemer til maskiner efter DS/EN ISO 13849-1.
Formålet med bogen er at give læseren et redskab, der på en overskuelig måde præsenterer kravene til moderne sikkerhedsrelaterede dele af styresystemer, og som samtidig anviser, hvordan styresystemerne kan udføres i praksis uden
først at trække læseren igennem en lang, teoretisk redegørelse.
![]() |
Sikre styringer efter DS/EN ISO 13849-1 - Fra teori til praksis DS-håndbog 116.4:2016 Sprog: da Pris: DKK 695,- |
![]() |
Maskinsikkerhed – Guide til elektriske installationer på maskiner – CE-mærkning og bedste praksis
Denne guide om maskinsikkerhed er udgivet af Dansk Standard. Guiden er finansieret af Dansk Standards projektfond og har til formål at fremme forståelsen af sammenhængen mellem lovgivning, standarder og de tekniske krav til det elektriske udstyr og installationer på maskiner. Ideen med denne guide er også at udarbejde materiale, der kan være med til at motivere små og mellemstore virksomheder til at bruge standarder i deres daglige arbejde.
![]() |
Maskinsikkerhed – Guide til elektriske installationer på maskiner – CE-mærkning og bedste praksis
|
![]() |
Tvangskoblede afskærmninger og forhindring af utilsigtet start. Hvad er meningen?
Her er en vejledning, der synliggør og sammenfatter problematikkerne, der er ved anvendelse af den elektriske teknologi ved bevægelige tvangskoblede afskærmninger og døre ved maskiner. Vejledningen gennemgår trin for trin hvordan man kan løse disse problematikker ved anvendelse af harmoniserede standarder, så man kan opnå sikker håndtering af maskiner.
Der er i vejledningen inkluderet uddrag fra den engelske version af maskindirektivet, den engelske version af maskindirektivets guideline samt engelske tekster fra internationale, relevante standarder.
Vejledningen er en hjælp til maskinfabrikker, elektroinstallatører, serviceteknikere og brugere – alle som designer, køber, sælger og bruger maskiner.
![]() |
Tvangskoblede afskærmninger og forhindring af utilsigtet start. Hvad er meningen? DS-hæfte 49:2015 Sprog: da Pris: DKK 249,- |
![]() |
Maskin- og eldokmentation
Bogen Maskin- og eldokumentation – Del 2: Entydig informationsudveksling i
forbindelse med teknisk dokumentation, styklister og brugsanvisninger indeholder
4 vigtige dokumentationsstandarder:
![]() |
Maskin- og eldokumentation - Del 2: Entydig informationsudveksling i forbindelse med teknisk dokumentation, styklister og brugsanvisninger DS-håndbog 119.2:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
Maskinens brugsanvisning og det tekniske dossier – Hvad er meningen?
Maskindirektivet kræver, at brugsanvisningen skal leveres sammen med maskinen, og mange af oplysningerne i brugsanvisningen skal bruges, længe før maskinen overhovedet er undervejs. Kravene til dokumenterne i det tekniske dossier og brugsanvisningen er enorme, og dette hæfte hjælper maskinfabrikanter og deres kunder med at lave et godt aftaledokument, så maskinen kan anvendes og vedligeholdes i hele maskinens levetid. Hæftet tager udgangspunkt i maskindirekti- vets bilag 1. Kravene til brugsanvisningen og teknisk dokumentation i functional safety-standar- derne og DS/EN IEC 60204-1 hører med som et supplement til maskindirektivets krav.
![]() |
Maskinens brugsanvisning og det tekniske dossier – Hvad er meningen? |
![]() |
Denne DS-håndbog 168:2020 erstatter DS-håndbog 168:2011 og omfatter de reviderede udgaver af DS/EN 13306 og DS/EN 15341. Yderligere er der medtaget DS/EN 15628 og DS/EN 17007.
DS/EN 13306 specificerer fælles termer og definitioner for de tekniske, administrative og ledelsesmæssige områder inden for vedligehold.
Alle standarder bortset fra DS/EN 15341 er oversat fra engelsk til dansk og gengivet i begge sprogversioner. Oversættelserne er udarbejdet i samarbejde med Den Danske Vedligeholdsforening, der har bidraget fagligt til oversættelserne.
![]() |
Vedligehold |
![]() |
Støjdæmpning af maskiner
Bogen ”Akustik – Støjdæmpning af maskiner, anlæg og arbejdsrum” består af to dele:
Del 1 indeholder vejledningsstandarder om støjsvage maskiner og anlæg, støjsvage arbejdspladser samt en procedure for sammenligning af støjemissionsdata for maskiner og udstyr. Ud over standarderne finder du i del 1 bl.a. også en introduktion, en oversigt over grundlæggende akustiske målestandarder, en liste over noise test codes (maskinspecifikke støjmålemetoder med foreskrevne driftsbetingelser) samt en liste over specifikke maskintyper med sikkerhedsstandarder inden for hele maskinområdet.
![]() |
Akustik - Støjdæmpning af maskiner, anlæg og arbejdsrum - Del 1 DS-håndbog 153.1:2005 Sprog: da;en Pris: DKK 1.595,- |
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Hvad er meningen?
Formålet med denne bog er at yde hjælp til design og konstruktion af maskiner, køb og salg af maskiner og vedligehold, reparation og modernisering af maskiner. Bogen følger i store træk op- bygningen i DS/EN 60204-1:2018 og forklarer meningen med en del af teksterne i standarden. Bogen giver tips, der ikke står i standarden, og indeholder tanker og ideer, som ikke kom med i standar- den, men som absolut bør være en del af risikovurderingen, når der skal designes en god elektrisk installation til en maskine. DS/EN 60204-1:2018 indeholder nyt stof og nye annekser, og læseren vil opdage, at kendt stof nu befinder sig på nye steder i standarden.
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Hvad er meningen? |
![]() |
Nedsatte spændinger i styrekredsen FELV – PELV – SELV. Hvad er meningen?
Elektricitet er meget farlig, hvis den ikke anvendes med omtanke. Derfor kræves risikovurdering og risikoanalyse af alle aktuelle elektriske risici på maskiner.
Nedsatte spændinger kan anvendes som middel til reduktion af den elektriske fare.
Dette hæfte belyser de forskellige problemstillinger og redegør hvorfor reglerne i EN 60204-1 ser ud, som de gør.
![]() |
Nedsatte spændinger i styrekredsen FELV – PELV – SELV. Hvad er meningen? |
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Referencebetegnelser og dokumentation af maskine
Dette hæfte anviser de grundlæggende regler for referencebetegnelser og dokumentation i DS/ EN 60204-1 og giver anbefalinger til, hvordan de kan implementeres i praksis. Dokumenta- tion anses som en fuldt integreret del af en maskine. Dokumentationen skal bestå af et hoveddo- kument, der oplister alle øvrige dokumenter om maskinen. Reglerne for et hoveddokument er anført i DS/EN 62023, og hæftet indeholder et eksempel på hvordan det kan udarbejdes. Maski- nen skal også opmærkes med referencebetegnelser iht. DS/EN 81346-serien, og hæftet indehol- der også et mindre eksempel på en bilvaskemaskine, som er opmærket efter disse regler.
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Referencebetegnelser og dokumentation af maskine DS-hæfte 52:2018 Sprog: da Pris: DKK 249,- |
![]() |
Vejledning til DS/EN 378-serien
Et nyt vejledningshæfte giver overblik over definitioner, regler og krav til sikkerhed og miljø, når det gælder køleanlæg og varmepumper. Hæftet knytter sig til standarderne i DS/EN 378-serien, Køleanlæg og varmepumper – Sikkerheds- og miljøkrav.
Vejledningen er en hjælp til installatører, montører, brugere, komponentleverandører
og myndigheder, der søger oplysning om generelle og specifikke krav. Vejledningen
kan ikke stå alene, men forfatteren henviser til de forskellige standarder, hvor emner uddybes.
Vejledningen er skrevet af Per O. Danig og forventes fulgt op med separate vejledninger til specifikke typer af anlæg i forhold til størrelse og anvendelse samt vejledninger til sikkerhedsudstyr.
![]() |
DS/EN 378 Køleanlæg og varmepumper, sikkerheds- og miljøkrav - en generel vejledning DS-hæfte 41:2014 Sprog: da Pris: DKK 195,- |
![]() |
Hvad er meningen med frekvensomformere?
Normalt er markedsføring af frekvensomformere omfattet af lavspændingsdirektivet.
Men anvendelsen af dem som en komponent i en maskine er omfattet af bestemmelserne i maskindirektivet. Det betyder, at integratoren skal udføre en risikovurdering efter retningslinjerne
i maskindirektivet og den harmoniserede standard EN 60204-1. Vi har netop udgivet et nyt hæfte, der prøver at få styr på alle de basale begreber, når det gælder frekvensomformere. Desuden indeholder hæftet også et forklarende afsnit om den trefasede motors basale natur.
DS-hæfte 42 er relevant for alle maskinfabrikanter og elinstallatører på alle niveauer, herunder elever på tekniske skoler. Hæftet henvender sig også til tekniske afdelinger i stat, regioner, kommuner samt rådgivende ingeniører.
![]() |
Anvendelse af frekvensomformere - Hvad er meningen? |
![]() |
CE-mærkningsprocedure
Er du ved et tilfælde blevet maskinfabrikant? Det nye maskindirektiv og i særdeleshed maskindirektivets guideline indeholder bestemmelser, der medfører, at den, der samler to eller flere maskiner til en samlet funktion, kan ende som maskinfabrikant med medfølgende krav om CE-mærkning. Under alle omstændigheder skal der udføres en omfattende risikovurdering.
Hæftet ”En samling af maskiner – Maskiner i linjer (CE-mærkningsprocedure) – Hvad er meningen?” kan være en hjælp i denne proces. Hæftet bygger på erfaringer fra de første 5 år med det nye maskindirektiv.
![]() |
En samling af maskiner – Maskiner i linjer (CE-mærkningsprocedure) – Hvad er meningen? DS-hæfte 44:2014 Sprog: da Pris: DKK 295,- |
![]() |
Jordledninger og udligningsforbindelser – Hvad er meningen?
To eller flere stykker elektrisk udstyr (herunder maskiner), som anbringes inden for rækkevidde af hinanden eller elektrisk ledende konstruktioner, udgør bl.a. en risiko for operatører ved elektriske svigt. Ud over korrekt udførelse gennemgår hæftet de mest typiske fejl, der laves ved installation af jordledninger og udligningsforbindelser af elektriske komponenter.
![]() |
Jordledninger og udligningsforbindelser – Hvad er meningen? DS-hæfte 45:2014 Sprog: da Pris: DKK 395,- |
![]() |
Meningen med maskinstyretavler
Maskinstyretavler kan have mange udseender. Den eneste fællesnævner er, at der er tale om en samling af elektriske komponenter, samlet i en kapsling, i modsætning til anbringelse af elektriske udrustninger i naturlige hulrum i maskinen. Hæftet formidler en systematisk måde til at foretage lovpligtige eftersyn af elektriske installationer i kapslinger på maskiner, der er sat i drift. Derudover kan hæftet også anvendes til det indledende eftersyn for at sikre, at en lang række typiske fejl ikke er begået i design- og konstruktionsfasen. Den egentlige validering skal dog foretages ved hjælp af DS/EN 60204-1 og DS/EN ISO 13849-2.
Hæftet er skrevet af elinstallatør Per Juul, som i mange år har deltaget i standardiseringsarbejdet og har skrevet flere bøger og hæfter om maskinsikkerhed.
![]() |
Maskinstyretavler - Hvad er meningen? DS-hæfte 48:2015 Sprog: da Pris: DKK 245,- |
![]() |
Kom let i gang med CE-mærkning af robotter og robotudstyr
Vi har gjort det let og har samlet fire pakker med standarder til dig, der arbejder med robotter og robotsikkerhed. De fire pakker består af de væsentligste standarder inden for sikkerhedskrav til robotter og robotudstyr og knytter sig til lovgivningen og CE-mærkning.
Ved køb af pakkerne sparer du 25 % i forhold til løssalgsprisen. Mens grundpakken indeholder de grundlæggende standarder for sikkerhedskrav til robotter og robotudstyr, samler de øvrige pakker standarder, der omfatter styresystemer, mekanisk afskærmning og elektrisk afskærmning.
Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Grundpakke) indeholder DS/EN ISO 12100, DS/EN ISO 10218-1 og DS/EN ISO 10218-2.
![]() |
Standardpakke - Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Grundpakke) Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Styresystemer) indeholder DS/EN 62061, DS/EN ISO 13849-1, DS/EN ISO 13849-2 og DS/EN ISO 13850.
![]() |
Standardpakke - Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Styresystemer) Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Mekanisk afskærmning) indeholder DS/EN 349 + A1, DS/EN 953 + A1, DS/EN 1037 + A1, DS/EN ISO 13855, DS/EN ISO 13857, DS/EN ISO 14122-1.
![]() |
Standardpakke - Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Mekanisk afskærmning) Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Elektronisk afskærmning) indeholder DS/EN 60204-1, DS/EN 61496-1, DS/CLC/TS 62046.
![]() |
Standardpakke - Robotter og robotudstyr – CE-mærkning (Elektronisk afskærmning) Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Korrosionsbeskyttelse af stålkonstruktioner med zinkbelægninger
”Varmforzinkning” samler de tre standarder for varmforzinkning, der henvises til i CE-mærkningsordningen
efter DS/EN 1090-1, Udførelse af stål- og aluminiumkonstruktioner – Del 1: Krav til overensstemmelsesvurdering af konstruktionskomponenter:
![]() |
Varmforzinkning DS-håndbog 173:2012 Sprog: da;en Pris: DKK 995,- |
![]() |
Relevante standarder for svejsning samlet
I dag findes der mere end 300 danske svejsestandarder. For at gøre det lettere for dig, har vi samlet mange af standarderne i håndbogsserien om svejsning.
Personale
”Del 1: Personale” indeholder de nyeste versioner af standarderne DS 322 og DS/EN 287-1 for kvalificering af svejsepersonale samt DS/EN ISO 5817 for kvalitetsniveauer for svejsefejl. ”Del 1: Personale” er sammen med ”Del 6: Kvalitet” et væsentligt element for virksomheder, der skal kvalificere sig til de nye krav til CE-mærkning i henhold til DS/EN 1090-serien for udførelse af stål og aluminiumkonstruktioner.
![]() |
Svejsning - Del 1: Personale DS-håndbog 106.1:2020 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Terminologi
”Del 2: Terminologi” mfatter standarder for definitioner og terminologi.
Foruden standarder for definition af metalsvejseprocesser og termer for svejste samlinger med illustrationer indeholder håndbogen standarder, der definerer svejsestillinger og angiver referencenumre for svejseprocesser. Ligeledes indgår standarder, der klassificerer geometriske fejl og deres betegnelsessystem samt terminologistandarden for fejl i skæringer udført ved oxygen, laser- og plasmaskæring..
![]() |
Svejsning - Del 2: Terminologi DS-håndbog 106.2:2017 Sprog: da;en Pris: DKK 2.595,- |
![]() |
Tilsatsmaterialer
På grund af de mange nye tilsatsmaterialestandarder har det været nødvendigt at opdele standarderne i flere bind efter svejseprocesserne: ”Del 3.1 Beklædte elektroder” og ”Del 3.2 Tråd- og båndelektroder, tråde og Stænger”.
”Del 3.1 Beklædte elektroder” omfatter standarder for tilsatsmaterialer i form af beklædte elektroder til manuel lysbuesvejsning af ulegerede stål, finkornstål, højstyrkestål, rustfrie- og varmebestandige stål, krybebestandige stål, nikkel og nikkellegeringer samt støbejern.
![]() |
Svejsning - Del 3.1: Tilsatsmaterialer - Beklædte elektroder DS-håndbog 106.3.1:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 1.295,- |
![]() |
”Del 3.2 Tråd- og båndelektroder, tråde og Stænger” omfatter standarder for tilsatsmaterialer i form af stænger, tråd- og båndelektroder, rørtråde til lysbuesvejsning med eller uden beskyttelsesgas af ulegerede stål, finkornstål, højstyrkestål, rustfrie- og varmebestandige stål, krybebestandige stål, nikkel og nikkellegeringer. Herudover indgår standarden for gas og gasblandinger.
![]() |
Svejsning - Del 3.2: Tilsatsmaterialer - Tråd- og båndelektroder, tråde og stænger DS-håndbog 106.3.2:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 2.495,- |
![]() |
Specifikationer og procedurer
”Del 4: Specifikationer og procedurer” indeholder standarderne for specifikation og kvalificering af svejseprocedurespecifikationer for metalliske materialer. Alle standarderne i håndbogen er udgivet som både internationale og europæiske standarder.
![]() |
Svejsning - Del 4: Specifikationer og procedurer |
![]() |
Svejseprocedureprøvning
”Del 5: Svejseprocedureprøvning” omfatter standarder for svejseprocedureprøvning ved svejsning i metalliske materialer. Bogen er bygget op omkring standardserien DS/EN ISO 15614, der er en del af systemet for specifikation og kvalificering
af svejseprocedurer.
DS/EN ISO 15614-serien giver en specifikation af, hvorledes foreløbige svejseprocedurespecifikationer kvalificeres ved hjælp af svejseprocedureprøver.
![]() |
Svejsning - Del 5: Svejseprocedureprøvning DS-håndbog 106.5:2007 Sprog: da;en Pris: DKK 2.195,- |
![]() |
Kvalitet
Er du vant til, eller stiller du selv krav om at arbejde efter DS/EN 729-serien og DS/EN 719? Så har du behov for at kende kvalitetskravene til smeltesvejsning og brug for DS/EN ISO 3834-serien. Alle standarderne er samlet i ”Del 6: Kvalitet”.
Standardserien DS/EN ISO 3834 består af 5 dele og erstatter DS/EN 729-serien. I bogen finder du også DS/CEN ISO/TR 3834-6, som giver vejledning i implementering af de krav, der er angivet i de øvrige dele af serien, samt DS/EN ISO 14731,
der erstatter DS/EN 719.
![]() |
Svejsning - Del 6: Kvalitet
|
![]() |
Teknologi
”Del 7: Teknologi” indeholder standarderne for de svejseteknologiske aspekter ved svejsning i metalliske materialer. Bogen er bygget op om de to standardserier DS/EN 1011-serien og DS/EN ISO 9692-serien.
Bogen henvender sig til de personer, der udfører svejsekoordination og styring af svejsearbejde i værksteder og/eller i forhold til underleverandører.
![]() |
Svejsning - Del 7: Teknologi DS-håndbog 106.7:2007 Sprog: da;en Pris: DKK 1.995,- |
![]() |
Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger
"Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger" er delt op i tre dele. Håndbogsserien er bygget op omkring standarden DS/EN ISO 17635, Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger. Standarden giver retningslinjer for valg af metoder til ikke-destruktiv prøvning af svejsninger og vurdering af resultaterne med henblik på kvalitetskontrol.
Serien er relevant for alle, der beskæftiger sig med ikke-destruktiv prøvning af svejsninger. Kravet om CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter til bygge- og anlægsindustrien gældende fra d. 1. juli 2014 kræver, at alle svejsninger skal bedømmes visuelt, og ved overfladefejl skal der suppleres med overfladeteknikker.
Bind 1: Overfladeteknikker, visuel kontrol, penetrant-, magnetpulver- og hvirvelstrømsprøvning samt krav til NDT-personale indgår i bind 1 sammen med DS/EN ISO 5817 og DS/EN ISO 10042, der omfatter kvalifikationsniveauer for svejsninger i hhv. stål og aluminium.
![]() |
Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger - Del 1: Overfladeteknikker Denne bog er i øjeblikket under revision |
![]() |
Bind 2: omfatter standarder for radiografisk prøvning af svejsninger og billedkvalitetsindikatorer af trådtypen samt trin- og hultypen. Yderligere indgår standarden for billedkvalitetsklasser.
![]() |
Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger - Del 2: Radiografisk prøvning DS-håndbog 118.2:2014 Sprog: da;en Pris: DKK 1.695,- |
![]() |
Bind 3: omfatter standarder for ultralydprøvning af svejsninger Yderligere er standarderne for kalibreringsblokke nr. 1 og nr. 2 medtaget.
![]() |
Ikke-destruktiv prøvning af svejsninger - Del 3: Ultralydprøvning DS-håndbog 118.3:2014 Sprog: da;en Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
Terminologi, betegnelser og dokumentation
”Del 1: Terminologi, betegnelser og dokumentation” samler de generelle standarder for definition og tekniske leveringsbetingelser for jern og stål. Bogen indeholder bl.a. DS/EN 10021, som omhandler de generelle leveringsbetingelser
for jern og stål og DS/EN 10079, som definerer stålprodukter.
![]() |
Jern og stål - Del 1: Terminologi, betegnelser og dokumentation DS-håndbog 111.1:2018 |
![]() |
Varmvalsede produkter af konstruktionsstål
I "Del 2.1: Varmvalsede produkter af konstruktionsstå" finder du standarderne for armvalsede produkter af konstruktionsstål.
![]() |
Jern og stål - Del 2.1: Varmvalsede produkter af konstruktionsstål DS-håndbog 111.2.1:2005 Sprog: da;en Pris: DKK 1.595,- |
![]() |
Konstruktionsstål til koldformning
I ”Del 2.2: Konstruktionsstål til koldformning” har vi samlet de væsentligste standarder for konstruktions-stål til koldformning. Standarderne omfatter standarderne for varmvalsede og koldvalsede konstruktionsstål i form af flade produkter til koldformning. Håndbogen indeholder også en artikel om koldformningsstål.
![]() |
Jern og stål - Del 2.2: Konstruktionsstål til koldformning DS-håndbog 111.2.2:2014 Sprog: da;en Pris: DKK 1.595,- |
![]() |
Stål til trykbærende formål
”Del 3: Stål til trykbærende formål” omfatter standarder for stål til trykbærende formål i form af plader, bånd og stænger. Ud over DS/EN 10028-serien, Stålplader til trykbærende formål, omfatter håndbogen henholdsvis DS/EN 10207 for stål til simple trykbeholdere og DS/EN 10273 for varmvalsede svejselige stålstænger til trykbærende formål med specificerede egenskaber ved forhøjede temperaturer.
![]() |
Jern og stål - Del 3: Stål til trykbærende formål DS-håndbog 111.3:2018 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Varmebehandlingsstål
”Del 4: Varmebehandlingsstål” er bogen, hvor standarderne for tekniske leveringsbetingelser for varmebehandlingsstål, herunder sejhærdningsstål, indsætningsstål, nitreringsstål og automatstål er samlet. I bogen indgår desuden DS/EN 10089.
![]() |
Jern og stål - Del 4: Varmebehandlingsstål |
![]() |
Rustfrie stål
Mens vi venter på revisonen af DS/EN 10028-serien, er DS-håndbog 111.5, Rustfrie stål/varmebestandige stål og nikkellegeringer, blevet erstattet af denne standardpakke. Pakken indeholder DS/EN 10088-serien, del 1 til 5 med en fortegnelse over rustfrie stål samt leveringsbetingelser. 10088 del 4 og 5 er oversat til dansk.
![]() |
Standardpakke - Rustfrie stål Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Stålsmedegods
I ”Del 6: Stålsmedegods” finder du standarderne for tekniske leveringsbetingelser for friformsmedegods og sænksmedegods samt smedegods til trykbærende formål.
![]() |
Jern og stål - Del 6.1: Stålsmedegods til trykbærende formål DS-håndbog 111.6.1:2018 Sprog: da Pris: DKK 1.695,- |
![]() |
![]() |
Jern og stål - Del 6.2: Friformsmedegods og sænksmedegods DS-håndbog 111.6.2:2018 Sprog: da Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
Bånd- og blankstål
”Del 7: Bånd- og blankstål” indeholder standarderne for tekniske leveringsbetingelser for koldvalsede båndstål til varmebehandling samt blankstål.
![]() |
Jern og stål - Del 7: Bånd- og blankstål DS-håndbog 111.7:2009 Sprog: da;en Pris: DKK 1.995,- |
![]() |
Stålstøbegods
”Del 8: Stålstøbegods” omfatter de generelle leveringsbetingelser for støbegods og de specifikke tillægsbetingelser for stålstøbegods. Herudover indgår standarderne for stålstøbegods til trykbærende formål og konstruktionsmæssig brug samt standarderne for henholdsvis korrosions- og varmebestandigt stålstøbegods.
![]() |
Jern og stål - Del 8: Stålstøbegods DS-håndbog 111.8:2015 Sprog: da;en Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
CE-mærkning af stål- og aluminiumskomponenter til byggeri og anlæg
CE-mærkning af stål- og aluminiumskomponenter til byggeri og anlæg trådte i kraft den 1. juli 2014. For at kunne CE-mærke skal værkstedet være certificeret i henhold til DS/EN 1090-1, hvilket kræver at værkstedet kvalitetsstyrer sit arbejde. Arbejdet skal udføres efter DS/EN 1090-2 der omfatter 4 udførelsesklasser EXC1-EXC4.
Derfor har Dansk Standard udgivet fire standardpakker, som samler en række standarder, der skal anvendes ved CE-mærkning af hhv. stål- og aluminiumskomponenter til byggeri og anlæg. Pakkerne er opdelt efter udførelsesklasserne og er sammensat med de grundstandarder, som en virksomhed skal anvende. Der kan være behov for yderligere suppering afhængig af de konkrete komponenter som virksomheden producerer.
Ved køb standardpakker får man 25 % rabat i forhold til løssalgsprisen.
Udførelsesklasse 1
CE-mærkning af stålkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 1 tager udgangspunkt i EXC 1, der typisk anvendes til arbejde med stålkomponenter, hvor svejsearbejdet udføres som kantsømme, fx simple trappeforløb, gelændere og altaner, der er projekteret i lav konsekvensklasse.
Stålkomponenter
Standardpakkens indhold:
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af stålkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 1 |
![]() |
Aluminiumskomponenter
Standardpakkens indhold:
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af aluminiumkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 1 Standardpakke CE-mærkning af aluminiumkomponenter 1 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Udførelsesklasse 2
CE-mærkning af stålkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 2 tager udgangspunkt i EXC 2, hvor der er krav om brug af svejseprocedurer og svejsekoordinering. Denne standardpakke indeholder de 5 standarder som alle svejseværksteder i udførelsesklasse 2 skal anvende.
Stålkomponenter:
Standardpakkens indhold:
DS/EN ISO 5817, der omfatter kvalitetsniveauerne B, C, D til bedømmelse af svejsninger, hvor kvalitetsniveau C som udgangspunkt anvendes i udførelsesklasse 2.
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af stålkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 2 Standardpakke CE-mærkning af stålkomponenter 2 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Aluminiumskomponenter:
Standardpakkens indhold:
![]() |
Standardpakke CE-mærkning af aluminiumkomponenter til byggeri og anlæg - Udførelsesklasse 2 Standardpakke CE-mærkning af aluminiumkomponenter 2 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Bogen "Støbejern" indeholder standarder om:
Alle standarderne er oversat til dansk og gengivet på både dansk og engelsk.
Fire af standarderne udgør CE-mærkningsgrundlaget for støbejern i form af aducerjern, SG-jern, ausferritisk SG-jern og austenitisk støbejern til brug i trykbærende udstyr. Ud over standarder indeholder håndbogen også en artikel om støbejern, udarbejdet af lektor og civilingeniør Stig Rubæk.
![]() |
Støbejern DS-håndbog 149:2014 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Tyndplader, bånd og plader
”Del 2: Tyndplader, bånd og plader” indeholder standarderne for tyndplader, bånd og plader.
![]() |
Aluminium - Del 2: Tyndplader, bånd og plader DS-håndbog 123.2:2015 Sprog: da;en Pris: DKK 1.395,- |
![]() |
Smedegods
”Del 3: Smedegods” indeholder standarderne for smedgods.
![]() |
Aluminium - Del 3: Smedegods DS-håndbog 123.3:2009 Sprog: da;en Pris: DKK 1.195,- |
![]() |
Fordi standardiseringen af aluminium er meget omfattende, har vi suppleret håndbogsserien med standardpakker, som samler standarderne inden for områderne. Se indholdet af pakkerne på webshop.ds.dk.
![]() |
Standardpakke - Aluminium - Anodisering Standardpakke Aluminium 1 Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Aluminium - Ekstruderede produkter |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Aluminium - Koldtrukne stænger og rør |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Aluminium - Skrot |
![]() |
Gode råd om livscyklusvurderinger
”Livscyklusvurderinger – en kommenteret oversættelse af ISO 14040 og 14044” indeholder DS/EN ISO 14040:2008 og DS/EN ISO 14044:2008 på både danske og engelsk sammen med en vejledning til krav og anbefalinger til LCA.
De mange råd gives ud fra de danske erfaringer med at lave livscyklusvurderinger og det teoretiske arbejde lavet af LCA-instituttet.
Bogen henvender sig til personer, som skal udføre eller læse livscyklusvurderinger, hvor de skal leve op til ISO-standardernes krav, fx. miljø og indkøbsansvarlige.
![]() |
Livscyklusvurderinger - en kommenteret oversættelse af ISO 14040 og 14044 DS-håndbog 126:2009 Sprog: da;en Pris: DKK 1.495,- |
![]() |
Fire standarder om måling af CO2-emissioner
Standardpakken består af følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Drivhusgasser Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakker
Energiledelse
Arbejder du med energiledelse, eller overvejer du at gå i gang med det, så er der hjælp at hente i en række centrale standarder om energiledelse og energieffektivitet – bl.a. DS/EN ISO 50001:2011, Energiledelsessystemer – Krav og
vejledning. Vi har samlet standarderne i en pakke og skåret 25 % af løssalgsprisen. Som ekstra bonus har vi lagt en række forslag til nye standarder om energiaudit i pakken uden beregning
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Energiledelse Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Energiaudit
Har du kun brug for energiaudit-standarder, har vi samlet standarden i en pakke for sig selv.
For at understøtte implementeringen af direktivet er blandt andet den europæiske standardserie DS/EN 16247, Energiaudit blevet udviklet. Standarderne sætter de overordnede retningslinjer for at udføre energisyn.
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Energiaudit Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standarderne
”Legepladsredskaber” Denne håndbog indeholder DS/EN 1176-serien på dansk og engelsk. Der er 2 bind, bind 1 indeholder standarderne i den danske oversættelse, bind 2 indeholder de engelsksprogede standarder.
DS/EN 1176-1 angiver de generelle sikkerhedskrav og prøvningsmetoder for legepladsredskaber, og de efterfølgende syv dele, DS/EN 1176-2, -3, -4, -5, -6, -10, -11 angiver supplerende specifikke sikkerhedskrav og prøvningsmetoder for gynger, rutsjebaner, svævebaner, karruseller, vipper, fuldstændigt lukkede legeredskaber og tredimensionelle klatrenet. Hertil kommer del 7, der er en vejledning om installation, drift, vedligeholdelse og inspektion.
Ved de generelle sikkerhedskrav i DS/EN 1176-1 forstås bl.a. krav til højder, afstande, vinkler og åbninger, der skal reducere de farer, der er forbundet med især fald samt fastklemning af hoved, krop, lemmer og tøj. Krav til fx materialer er også omfattet af denne standard.
Bygningsreglement 2018 (BR18) siger om legepladsredskaber at de skal projekteres i overensstemmelse med DS/EN 1176-serien og DS/EN 1177. DS/EN 1177 er ikke inkluderet i denne bog, men kan købes seperat eller som del af standardpakken "Supplerende legepladsstandarder".
Standarderne i denne håndbog henvender sig hovedsagelig til fabrikanter af legepladsredskaber, prøvningsinstitutter, legepladsinspektører og til legepladsejere, eksempelvis kommuner, boligforeninger eller andre ejere af offentligt tilgængelige legepladser. De kan dog også anvendes af andre til at foretage en skønsmæssig vurdering af, om et redskab har mangler, der vil få alvorlig indflydelse på dets sikkerhed.
![]() |
Legepladsredskaber DS-håndbog 121:2018 Sprog: da;en Pris: DKK 2.695,- |
![]() |
Standardpakker
Standardpakke – Supplerende legepladsstandarder
Denne standardpakke indeholder standarder der kan supplerer DS/EN 1176- serien i forhold til fortolkninger og rationaler for EN 1176 samt vejledning til tilgængelighed og separation fra andet fritidsudstyr. Pakken kan fungere som et supplement til DS-håndbog 121. I standardpakker får du 25 % rabat på de indeholdte standarder. Bemærk at i denne pakke er kun DS/EN 71-1:2014 oversat til dansk.
![]() |
Standardpakke - Legepladsredskaber 1 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Standardpakke – Legepladsstandarder – Fritidsudstyr
Denne standardpakke indeholder standarder med sikkerhedskrav og prøvningsmetoder for udendørs installeret fitnessudstyr, udstyr til parkour, rullesports- og multisportsudstyr samt oppustelige legeredskaber. Pakken kan fungere som et supplement til DS-håndbog 121. I standardpakker får du 25 % rabat på de indeholdte standarder. Bortset fra DS/EN 16899:2016 er alle standarder i denne pakke oversat til dansk.
![]() |
Standardpakke - Legepladsredskaber 2 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
%MCEPASTEBIN%
Standardpakker
Vi har samlet relevante legetøjsstandarder i 2 nye pakker. Med standardpakkerne får du et overblik over sikkerhedskrav for legetøj og sikkerhed vedrørende elektrisk legetøj.
Standardpakke – Legetøj 1 indeholder bl.a. DS/CEN/CR 14379, Klassifikation af legetøj – Retningslinjer og DS/EN 71-serien som angiver sikkerhedskrav til legetøj, herunder sikkerhedskrav til organiske kemiske stoffer,
Standardpakke – Legetøj 2 indeholder bl.a. DS/CEN/CR 14379, Klassifikation af legetøj – Retningslinjer og DS/EN 62115:2006 + CD-rom, Elektrisk legetøj – Sikkerhed.
Du sparer mindst 25 % procent på at købe en standardpakke i forhold til at købe standarderne i løssalg.
![]() |
Standardpakke - Legetøj - Sikkerhedskrav Standardpakke - Legetøj 1 Sprog: da Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Elektrisk legetøj - Sikkerhed Standardpakke - Legetøj 2 Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Fire pakker med standarder
Det er ikke altid let at hitte den rette standard i mylderet af standarder for stikprøveplaner. Derfor har Dansk Standard ryddet vejen for dig og samlet standarderne i 4 overskuelige standardpakker med hvert sit tema.
Du kan vælge mellem følgende pakker - se indholdet på webshop.ds.dk:
![]() |
Standardpakke - Stikprøveplaner - Overordnet vejledning Standardpakke Stikprøveplaner 1 Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Stikprøveplaner - Alternativ variation Standardpakke Stikprøveplaner 2 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Stikprøveplaner - Kontinuert variation Standardpakke Stikprøveplaner 3 Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
![]() |
Standardpakke - Stikprøveplaner - Bulkmaterialer |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet de internationale standarder for kapabilitet og performance. Køb pakken og spar 25 %:
![]() |
Standardpakke Kapabilitet og performance |
![]() |
Standardpakke
"Standardpakke - SPC - Statistisk processtyring" indeholder de grundlæggende standarder for statistisk processtyring:
![]() |
Standardpakke - SPC - Statistisk processtyring Standardpadkke SPC Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
De grundlæggende standarder
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke - Medicinsk udstyr - Grundlæggende standarder Standardpakke Medicinsk udstyr 1 Sprog: da;en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Vejledning til DS/INSTA 800
Hvornår er der gjort rent? Hvordan måler vi kvaliteten af rengøring? Hvordan får vi en fælles opfattelse af rengøringskvalitet?
Publikationen er skrevet til alle, der arbejder med eller ønsker at komme i gang med INSTA 800. Uanset om rengøringen gennemføres i eget regi, med egne medarbejdere eller af rengøringsselskab.
Rengøringsstandarden DS/INSTA 800 er primært interessant, fordi den angiver et fælles rengøringssprog. Det letter samarbejdet og kommunikationen mellem aktørerne på rengøringsområdet. Dermed mindskes risikoen for misforståelser.
![]() |
Vejledning til DS/INSTA 800 DS-håndbog 149:2018 Sprog: da Pris: DKK 150,- |
![]() |
DS/EN ISO 14644-1-serien samlet
Standarderne viser, hvordan man designer, bygger og vedligeholder renrum. Desuden indeholder de termer, definitioner og klassificering af forskellige typer af renrum, krav til drift, metoder til at overvåge, at rummet opfylder kravene, samt
test og klassificering af luftbårne forureninger.
Pakken indeholder følgende standarder:
![]() |
Standardpakke Renrum |
![]() |
Standarderne
GPS er det eneste standardiserede internationale værktøj til udarbejdelse og tolkning af tekniske tegninger, hvilket gør kendskabet til og forståelsen af GPS helt afgørende i kommunikationen med leverandører, underleverandører og aftagere
af produkter i hele verden. GPS sikrer, at uanset hvem der skal anvende dine tegninger, bliver de forstået entydigt og korrekt.
Fundamentale og globale GPS-standarder
![]() |
Geometriske produktspecifikationer (GPS) – Del 2: Fundamentale og globale GPS-standarder DS-håndbog 114.2:2016 Bind 1+2 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Dimension
![]() |
Geometriske produktspecifikationer (GPS) - Del 3: GPS-standarder for dimension - Specifikation og verifikation DS-håndbog 114.3:2012 Bind 1+2 Sprog: da;en Pris: DKK 2.495,- |
![]() |
Geometri
![]() |
Geometriske produktspecifikationer (GPS) - Del 4: GPS-standarder for geometri - Specifikation og verifikation DS-håndbog 114.4:2013 Bind 1+2 Sprog: da;en Pris: DKK 2.495,- |
![]() |
Processpecifikke tolerancestandarder og maskinelement-geometristandarder
En vejledning
Med GPS-bogen i hånden har du mulighed for at opbygge din begrebsverden omkring GPS, og du vil derfor være godt hjulpet, når du slår op i standarderne, skal forstå andres tegninger eller lave dine egne.
GPS-bogen er ikke en fuldstændig gennemgang af GPS-standarderne, men tager i stedet udgangspunkt i en række konkrete eksempler, som giver en gradvis indføring i GPS-universet.
GPS-bogen henvender sig til alle, der ønsker en indføring i geometriske produktspecifikationer. Bogen kan bruges på uddannelser, men den er også relevant for andre – fx værkførere, tekniske designere, produktionsteknologer.
Bogen og hæftet er udgivet i samarbejde med Praxis Forlag.
![]() |
GPS-bogen - en vejledning i geometriske produktspecifikationer på tekniske tegninger Sprog: da Pris: DKK 360,- |
![]() |
En introduktion
GPS-hæftet giver dig en introduktion til, hvad GPS er, og hvordan symbolsproget fungerer. Med hæftet i hånden vil du være i stand til at genkende GPS-symboler på en tegning.
Hæftet er udgivet i samarbejde med Praxis Forlag.
![]() |
GPS-hæftet - En introduktion til geometriske produktspecifikationer |
![]() |
Grundrids af teknisk tegning
"Grundrids af teknisk tegning - Standardsamling" indeholder uddrag af nogle af de mest grundlæggende standarder inden for teknisk tegning. Samlingen fungerer bl.a. som et tillæg til bogen Grundrids af teknisk tegning, hvis forfatter, Poul Henning Olesen, står bag udvælgelsen af de aktuelle standarddele gengivet i denne samling.
![]() |
Grundrids af teknisk tegning - Standardsamling Sprog: da Pris: DKK 245,- |
![]() |
International GPS-bog
Vi har i samarbejde med den internationale standardiseringsorganisation ISO udgivet en bog om Geometrical Product Specifications (GPS). Formålet med bogen er bl.a. at fungere som en lærebog på tekniske skoler og universiteter, men
også at give læseren tilstrækkelig viden til på den ene side at læse og fortolke GPS-tegninger og på den anden have ordforråd til at kunne udtrykke korrekte geometriske krav for en komponent.
Bogen giver dig et internationalt sprog af symboler til at udtrykke tolerancer i teknisk tegning. Bogen er skrevet af formanden for ISO’s tekniske komité, Henrik S. Nielsen.
Bogen er på engelsk.
![]() |
The ISO Geometrical Product Specifications Handbook. Find your way in GPS Sprog: en Pris: DKK 484,59 |
![]() |
Teknisk kommunikation ved hjælp af tegninger intensiveres på internationalt plan, og standarder for teknisk produktdokumentation spiller en stadig større rolle for industrien, ikke mindst i forbindelse med outsourcing. ”Teknisk produktdokumentation – Maskintegning” er en serie af bøger i 3 dele, som indeholder standarderne for bl.a. dokumentation, terminologi, disposition af tegningsarket, almene tegneregler samt specifikke tegningsangivelser. Bøgernes brede indhold gør, at de er egnede for både industrien, rådgivere og tekniske uddannelsessteder. Standarder for mål- og tolerancesætning er ikke med i bøgerne, men findes i DS-håndbog 114-serien, Geometriske produktspecifikationer (GPS).
Generelt
”Del 1: Generelt” omfatter standarder for dokumentation, terminologi, tegningsarket, skrifttyper, projektioner og disposition af tegningsarket.
![]() |
Teknisk produktdokumentation - Maskintegning - Del 1: Generelt DS-håndbog 112.1:2013 Sprog: da;en Pris: DKK 2.995,- |
![]() |
Almene tegneregler
”Del 2: Almene tegneregler” omfatter standarderne for almene tegneregler.
![]() |
Teknisk produktdokumentation - Maskintegning - Del 2: Almene tegneregler DS-håndbog 112.2:2007 Sprog: da;en Pris: DKK 2.295,- |
![]() |
Specifikke tegningsangivelser
”Del 3: Specifikke tegningsangivelser” er en samling af standarder for generelle tegningsangivelser og maskinelementer.
![]() |
Teknisk produktdokumentation - Maskintegning - Del 3: Specifikke tegningsangivelser DS-håndbog 112.3:2007 Sprog: da;en Pris: DKK 2.295,- |
![]() |
Teknisk produktdokumentation
Teknisk kommunikation ved hjælp af tegninger er igennem mange år intensiveret på internationalt plan, og standarder for teknisk produktdokumentation spiller en stor rolle for industrien – ikke mindst på europæisk plan, hvor de europæiske
standarder danner grundlag for det indre marked.
”Teknisk produktdokumentation – Standarder for bygningstegning” indeholder standarder inden for emnet bygningstegning. Standarderne i bøgerne er specielt udvalgt efter deres grundlæggende karakter inden for bygningstegning. Bogen består af to bind, som kun sælges samlet.
![]() |
Teknisk produktdokumentation - Standarder for bygningstegning DS-håndbog 113:2008 Bind 1+2 Sprog: da;en Pris: DKK 3.995,- |
![]() |
Opslagsværk til skrivebordet
”SI-vejledning” er en lille opslagsbog om og vejledning i anvendelse af SI-systemet. SI betegner Système International d’unités, dvs. det internationale måleenhedssystem.
Bogen er baseret på de gældende internationale standarder i ISO 31-serien og medtager de mest anvendte enheder og omregningsfaktorer. Desuden indeholder bogen eksempler på, hvordan man skal skrive enheder og angive præfikser.
Bruger du SI-systemet i dit daglige arbejde, så er denne lille håndbog (A5) et godt opslagsværk at have liggende på skrivebordet!
![]() |
SI-vejledning DS-Håndbog 132:2012 Sprog: da Pris: DKK 95,- |
![]() |
Standardpakke
Vi har samlet alle standarder i ISO/IEC 80000-serien. Serien omhandler SI-systemet, som er et system af måleenheder. Det bygger på det ældre metriske system og er udformet til at kunne anvendes i alle sammenhænge – i hverdagen, teknisk og videnskabeligt.
![]() |
Standardpakke - Fysiske størrelser og enheder - SI-enheder Sprog: en Se prisen i webshoppen |
![]() |
Dokumentation af procesanlæg
”Dokumentation af procesanlæg – Grafiske symboler for processkemaer” indeholder standarderne i ISO 14617-serien, der er et bibliotek over harmoniserede symboler for processkemaer anvendt til tekniske formål, standarder og manualer. Symbolerne er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem ISO og IEC.
Bogen indeholder en cd-rom med bl.a. pdfversioner af ISO-standarderne samt standardernes grafiske symboler i TIFF-, EPS- og DWG-format til anvendelse i CAD-anlæg.
Bogen henvender sig til bygningsplanlæggere, rådgivende ingeniører, kraftvarmeværker og det meste af procesindustrien.
![]() |
Dokumentation af procesanlæg - Grafiske symboler for processkemaer DS-håndbog 162.1:2007 + CD-rom Sprog: en Pris: DKK 2.495,- |
![]() |
Strukturer og referencebetegnelser
Kom godt i gang med strukturer og referencebetegnelser: Køb håndbogen, der samler DS/EN 81346-serien og vejledningen, der fortæller dig, hvordan du skal anvende standarderne.
Standarderne
Vi har samlet DS/EN 81346-serien i en bog, så du har standarderne ét sted – til en lavere pris. Standarderne er oversat til dansk. Det er ingeniør og specialt Henrik Balslev, der har skrevet forordet og giver et hurtigt og nemt overblik over, hvad de nye principper og referencebetegnelser går ud på.
![]() |
Principper for strukturer og referencebetegnelser - For industrianlæg, installationer og udstyr samt industriprodukter DS-håndbog 166.1:2010 Sprog: da;en Pris: DKK 995,- |
![]() |
Vejledningen
Med den nye 2019-udgave af DS-håndbog 166 (på engelsk) får du en letforståelig forklaring med tilhørende eksempler på hvordan man bruger den fælles ISO/IEC 81346-standardserie om referencesystemer (RDS) til opmærkning af systemer og deres elementer.
Håndbogen tager udgangspunkt i en lang række nyheder i 81346-standardserien der udkommer i 2019.
Med den nye udgave af håndbogen har forfatteren Henrik Balslev lagt vægt på at 81346 handler om at skabe et fælles teknisk sprog på tværs af faglige discipliner. Håndbogen er derfor bl.a. opdateret med en ny og mere grundlæggende forståelse for systemtænkningog beskrivelse af hvordan 81346 anvendes som fælles navngivningsmetode for systemer.
Foruden gennemgribende opdatering indeholder den nye udgave også det nye typeaspekt (%), alle de nye trebogstavkoder der udkommer i 2017, helt nye koder for rum, eksempler på egenskaber samt et nyt stort eksempelprojekt for en bilvaskemaskine, der viser hvordan RDS kan anvendes som fælles synkroniseringspunkt for information på tværs af faglige grænser.
![]() |
A Guide to RDS – Reference Designation Systems. TAG Numbers for Systems in Accordance with the ISO/IEC 81346 Standard Series DS-handbook 166:2020 E Sprog: en Pris: DKK 1.195,- |
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Referencebetegnelser og dokumentation af maskine
Dette hæfte anviser de grundlæggende regler for referencebetegnelser og dokumentation i DS/ EN 60204-1 og giver anbefalinger til, hvordan de kan implementeres i praksis. Dokumenta- tion anses som en fuldt integreret del af en maskine. Dokumentationen skal bestå af et hoveddo- kument, der oplister alle øvrige dokumenter om maskinen. Reglerne for et hoveddokument er anført i DS/EN 62023, og hæftet indeholder et eksempel på hvordan det kan udarbejdes. Maski- nen skal også opmærkes med referencebetegnelser iht. DS/EN 81346-serien, og hæftet indehol- der også et mindre eksempel på en bilvaskemaskine, som er opmærket efter disse regler.
![]() |
DS/EN 60204-1:2018 – Referencebetegnelser og dokumentation af maskine DS-hæfte 52:2018 Sprog: da Pris: DKK 249,- |
![]() |